Třinec porazil Plzeň 4:3 a srovnal stav série na 2:2. Vyrovnala také Kometa, která porazila Liberec

Hokejisté Třince porazili Plzeň na jejím ledě 4:3 a srovnali stav semifinálové série na 2:2. I nadále tak u této dvojice platí, že zápasy vyhrává hostující tým. Stav semifinále dokázala na 2:2 vyrovnat také Kometa Brno, která v prodloužení porazila Liberec 3:2.

Plzeň (Aktualizováno: 22:58 8. 4. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Momentka ze zápasu mezi Plzní a Třincem

Momentka ze zápasu mezi Plzní a Třincem | Foto: Miroslav Chaloupka | Zdroj: ČTK

Plzeň - Třinec 3:4

V posledním zápase těchto týmů byli úspěšnější hokejisté Třince, kteří nedělní zápas vyhráli 3:2. V sérii ale před pondělním zápasem měla navrch Plzeň, která vedla 2:1 na zápasy.

První šanci v utkání měl třinecký Erik Hrňa, který se objevil volný na pravém kruhu. Při zakončení z první ale zlomil hůl. 

Příležitost na otevření gólového účtu zápasu tak dostala Plzeň, Petra Straku nicméně vychytal brankář Šimon Hrubec.

Plzeňský Němec mohl srazit Třinec, ale pokazil blafák. ‚Za poslední čtyři roky mi nevyšel,‘ lituje

Číst článek

Úvodní branku tak viděli diváci na plzeňském zimním stadionu až ve 23. minutě. V přesilové hře našel Milan Gulaš přihrávkou na modrou Lukáše Pulpána, který napřáhl a vymetl horní roh Hrubcovy brány.

Vedení ale Plzni dlouho nevydrželo. Už o dvě minuty později se o vyrovnání postaral polský útočník Aron Chmielewski a poté, co po devíti sekundách přihrávku Hrni tečoval do branky Ethan Werek, vedli třinečtí Oceláři 2:1.

Liberec zvítězil v Brně 2:1 a stejným poměrem vede semifinálovou sérii. Třinec vyhrál v Plzni 3:2

Číst článek

Ještě veseleji bylo Třinci ve 27. minutě. Kotouč se po kombinaci dostal na hokejku Erika Hrni, který ranou pod horní tyč zvýšil na 3:1.

Svěřenci trenéra Ladislava Čiháka se ale obratem ve skóre nenechali zaskočit a odměněni za to byli v přesilové hře, když přihrávku Jana Kováře dokázal zužitkovat Vojtěch Němec.

Po další trefě Wereka to byl ale znovu Třinec, který vedl o dvě branky.

Do závěrečného dějství však vkročili lépe Západočeši. Gulaš našel při přečíslení na levé straně Kováře, který ještě vylepšil pozici pro Jakuba Poura a ten vstřelil kontaktní gól na 3:4.

Plzeň vsadila vše na jednu kartu a v závěru to zkoušela bez brankáře Dominika Frodla. Ani to jí ale k vyrovnávací brance nepomohlo a i druhý zápas na svém stadionu prohrála. Stav série je po čtyřech zápasech srovnaný na 2:2.

 „Jsou to do poslední minuty nervy drásající zápasy. Nebylo by nic horšího, než kdybychom ztratili vedení, které jsme si udělali,“ hodnotil pro Radiožurnál brankář Třince Hrubec.

KONEC UTKÁNÍ
Třinec dnes opět vyhrál o jednu trefu, za stavu 2:2 na zápasy se semifinálová série znovu přesune na led Ocelářů. #PLZvTRI #TELH

19:33 – 08. 04. 2019

1 2

Kometa Brno – Liberec 3:2 po prodl.

Bílí Tygři z Liberce chtěli i ve druhém zápase v Brně uspět a ujmout se v sérii vedení 3:1 na zápasy. A naproti tomu vyšli už v sedmé minutě, když je poslal do vedení Michal Birner.

Kometa se vyrovnání dočkala až ve druhé třetině. Jakub Orsava našel při přesilovce 5 na 3 Martina Zaťoviče, který střelou pod horní tyčku branky Romana Willa vyrovnal na 1:1.

Po pěti minutách si ale liberečtí vzali vedení zpět, když se prosadil Tomáš Filippi.

Hokejisté Liberce vedení hájili až do 49. minuty. Poté se s kotoučem mezi kruhy potkal Tomáš Bartejs a ranou do růžku branky vyrovnal na 2:2.

Stejný stav platil i po závěrečné siréně a zápas tak dospěl do prodloužení. V něm se ale příliš dlouho nehrálo. Už po minutě a dvaadvaceti sekundách totiž unikl hostující obraně Karel Plášek a ranou do šibenice zápas ukončil.

Kometa Brno tak sérii srovnala na 2:2.

„Tahle výhra nám hodně pomůže. Oni budou teď pod tlakem, jsou doma. My tam jedeme vyhrát a dovezeme si další bod,“ hodnotil pro Radiožurnál Plášek.

Série je vyrovnaná! Další semifinálové drama rozsekl v prodloužení Karel Plášek! #KOMvBTL #TELH

22:02 – 08. 04. 2019

4 62

krb, vja, dan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme