‚Uděláme všechno pro to, aby se hrálo.‘ Řezníček řeší, co s pohárovou soutěží, dva týmy mají nakažené

Už 4. srpna má začít Generali Česká Cup. Tedy nová pohárová hokejová soutěž určená pro všechny extraligové týmy a doplněná o celky Kladna a Přerova. Jenže start a celý průběh je teď v ohrožení, dva týmy totiž hlásí pozitivní testy na nemoc covid-19.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ředitel extraligy Josef Řezníček

Ředitel extraligy Josef Řezníček | Foto: Kateřina Korunková/CNC | Zdroj: Fotobanka Profimedia

„U hráče se potvrdil pozitivní test. Celé mužstvo, realizační tým a sportovní úsek jsou v karanténě. Pro nás je to komplikace, protože 4. srpna už začíná prvním zápasem Generali Cup. Budeme to muset řešit s vedením turnaje,“ řekl Radiožurnálu manažer hokejového Litvínova Pavel Hynek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejové týmy se potýkají pár dní před začátkem nové pohárové soutěže s nákazou koronavirem. Více v příspěvku Petra Kadeřábka

Stejná zpráva přišla na Český svaz ledního hokeje i z Kladna. Pohárová soutěž se má hrát ve čtyřech skupinách po čtyřech týmech a vedení českého hokeje ji nabídlo celkům hlavně jako přípravu pro extraligovou sezonu.

Nákaza hráčů tak může celý projekt zrušit. O tom ale zatím nechce ředitel soutěže Josef Řezníček ani uvažovat.

V týmu Jágrova Kladna se objevil koronavirus, Rytíři ruší páteční přípravné utkání

Číst článek

„Nejsou to příjemné informace, ale daly se očekávat. Prostředí hokejových stadionů je ideálním prostředím pro ten virus, jak jsem byl ujištěn i nejvyššími autoritami z ministerstva zdravotnictví. Zatím jdeme případ od případu a budeme dělat všechno pro to, aby se zápasy sehrály a nějak jsme ten rozpis poháru naplnili,“ uvedl Řezníček.

Nabourané jsou zatím dvě skupiny pohárové soutěže. Je možné, že by se rozehrály alespoň skupiny, kde nebude prokázaná nákaza?

„Je to jedna z variant. Kde nebudou problémy, mužstva to rozehrají, a zbytek by se to snažil dohrát po uvolnění karantény, pokud by to bylo možné. Pokud by se některé zápasy sehrát nemohly, museli bychom to pak dál řešit,“ dodal Řezníček, který kromě pohárové soutěže řeší v těchto dnech i to, jak bude vypadat nadcházející ročník extraligy.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme