Kohouti jdou do čtvrtfinále. Hokejisté Olomouce ve Zlíně vybojovali postup

Čtvrtfinálovou osmičku hokejové extraligy doplnili hokejisté HC Olomouc, kteří vyhráli i druhý zápas ve Zlíně a celou sérii ovládli 3:1. V play-off vyzvou vítěze základní části z Plzně.

Tento článek je více než rok starý.

Zlín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Olomouce vyhráli ve Zlíně a postoupili do čtvrtfinále

Hokejisté Olomouce vyhráli ve Zlíně a postoupili do čtvrtfinále | Foto: Dalibor Glück | Zdroj: ČTK

Hokejisté Olomouce zvítězili ve čtvrtém duelu předkola ve Zlíně nad domácími Berany 3:2, celou sérii vyhráli 3:1 a postoupili do čtvrtfinále extraligového play off. V boji o semifinále se utkají s vítězem základní části Plzní.

'Někdy to byla velká frustrace.' František Výborný ukončil po vyřazení Sparty svou trenérskou kariéru

Číst článek

Zlín je po Spartě druhým týmem, kterému skončila sezona. Olomouc si ve své osmé extraligové sezoně zahraje čtvrtfinále počtvrté.

K postupové výhře Hanákům pomohla precizní defenzivní hra podložená skvělým výkonem slovenského brankáře Branislava Konráda. Úvodní branku vstřelil v 8. minutě Jakub Herman a druhou při přesilovce ve 42. minutě obránce Jakub Galvas.

Zlín ale nerezignoval a v závěrečném dramatu při hře bez brankáře zkorigoval výsledek Tomáš Fořt. Náskok Olomouce ale zvýšil střelou do prázdné branky Marek Laš, nicméně v 58. minutě ještě vykřesal naději na zvrat znovu v power play Pavel Klhůfek. Těsnou výhru už Olomouc s vypětím sil ubránila.

Trenér Zlína Robert Svoboda ve snaze odvrátit mečbol promíchal první tři útočné řady. Pohromadě nechal pouze produktivní čtvrtý útok, který v předchozích utkáních play off vstřelil polovinu ze šesti branek Beranů. Do sestavy se vrátili uzdravený obránce Nosek a útočník Popelka. Hanáci se museli obejít bez zraněného obránce Ondruška, který ještě v pátek večer podstoupil v Přerově operaci zlomené ruky.

Od úvodních minut vsadili domácí na útočný hokej. Vytvořili si územní převahu, přes pozornou defenzivu se ale nedostávali do střeleckých příležitostí. Hanáci se ubránili i při prvním oslabení a v 8. minutě udeřili. Hbitý Jergl unikl po pravé straně a z jeho přihrávky Herman prostřelil Kašíka. Kohouti poprvé v sérii dali úvodní gól. Inkasovaná branka otřásla sebedůvěrou Beranů, vypadli z tempa a trápili se při zakládání útočných akcí.

Z útlumu se Berani probrali ve druhé třetině. Vytvořili si několik vyložených šancí, ale neporadili si s Konrádem. Ten zlikvidoval Okálovo sólo, ve 24. minutě při něm stálo štěstí, protože Šťastného střela z pravé strany lehce tečovala horní tyčku. Další možnost promarnil Popelka, jenž sám před Konrádem mířil vedle.

Houževnatí Kohouti důsledně bránili, nekomplikovali si situaci a mnohdy jen vyhazovali kotouče z obranného pásma.
Druhou ránu zasadili Hanáci při vyloučení zlínského kapitána Veselého v úvodu třetí třetiny. Kombinační akci Buriana se Strapáčem zakončil Galvas, jenž si od útočné modré čáry najel před branku a po krátké kličce překonal Kašíka.

Berani dohrávali bez zraněného obránce Žižky a útočníka Okála. Trenér Svoboda vsadil na riziko a už pět minut před koncem vyzkoušel power play. Tah mu vyšel, v 56. minutě po přihrávce Freibergse se kotouč od Fořtovy brusle odrazil do sítě. Pokračování hry bez brankáře už ale Zlínu nevyšlo a vítězství Olomouce zpečetil o minutu později Laš. O zápletku se sice ještě postaral Klhůfek při dalším pokračování hry bez brankáře, ale víc už domácí nestihli.

Předkolo play off hokejové extraligy - 4. zápas:
Aukro Berani Zlín - HC Olomouc 2:3 (0:1, 0:0, 2:2)
Branky a nahrávky: 56. Fořt (Ondráček, Freibergs), 58. Klhůfek - 8. Herman (Jergl, Strapáč), 42. J. Galvas (Strapáč, Burian), 57. Laš (Eberle, Jaroměřský). Rozhodčí: Hejduk, Mrkva - Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. Diváci: 4163. Konečný stav série: 1:3.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme