Hokejisté přestříleli Němce a vyhráli v přípravě před mistrovstvím světa i počtvrté

Čeští hokejisté v přípravě na mistrovství světa v Lotyšsku i počtvrté vyhráli. V odvetném utkání Euro Hockey Challenge zdolali svěřenci kouče Filipa Pešána i přes dvoubrankové manko v Norimberku domácí Německo 5:4.

Tento článek je více než rok starý.

Norimberk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zklamaní hokejisté českého národního týmu

Česká hokejová reprezentace (archivní foto). | Zdroj: Reuters

Češi prohrávali 0:2, 1:3 a poté ve třetí třetině ještě 3:4. Dvakrát skóroval obránce Jakub Galvas, po třech bodech za gól a dvě nahrávky si připsali útočníci David Tomášek s Matějem Blümelem. První reprezentační gól zaznamenal obránce Radim Šalda, jenž navíc přidal i asistenci. Dvě branky domácích dal John-Jason Peterka.

Hokejistům se před mistrovstvím světa dařilo i do třetice, v Německu vyhráli 4:1

Číst článek

Národní tým nastoupil s Willem v brankovišti, ale jinak znovu s omlazeným týmem, jak tomu bylo i v předchozím dvojutkání s Rakušany. Kapitánem byl při neúčasti Tomáše Zohorny Flek.

Po úvodní zahřívací desetiminutovce se museli Češi bránit v oslabení, s udržením čistého konta však neměli větší potíže. Naopak při vlastní přesilovce zakončoval nebezpečně Flek, domácí brankář Jenike ho však vychytal. V 16. minutě Němci získali puk ve středním pásmu, využili soupeřova střídání a Peterka otevřel skóre.

Vzápětí se vyznamenal Will proti Braunově dobře mířenému zakončení po dalším zaváhání českého výběru. V poslední minutě třetiny chyboval při vyvezení puku Stránský a Tiffels si při zakončení skvěle pohrál s Willem. Uběhlo ale jen 13 sekund a Blümel snížil.

Už po 56 sekundách ze druhé části si faulem pomohl Pour a Peterka při přesilovce vrátil zblízka Německu dvoubrankový náskok. Dobré pozice pak sice nevyužil Blümel, jenže pak udělali Němci velkou chybu ve vlastním obranném pásmu, kdy dostal puk přímo na hůl Šalda, srovnal si ho na střelu a mohl slavit první reprezentační branku. Po chvilce se vyznamenal Will proti Tobiasi Ederovi.

Voráček reprezentaci na hokejovém mistrovství světa nepomůže, omluvil se kvůli rodině

Číst článek

Do třetí třetiny český tým vlétl s obrovskou chutí odvrátit první porážku v přípravě na vrchol sezony a Galvas po pouhých 11 sekundách vyrovnal, když dostal ideálně nabito těsně za kruhy. Krátce poté se hrálo čtyři na čtyři. Na jedné straně se Willovi podařilo vychytat Fischbucha, na druhé zakončoval do takřka odkryté branky Červený, napálil však pouze levou tyčku.

Branková konstrukce pak v začínající 48. minutě zazvonila i za Willovými zády po Brandtově bombě. O chvilku později už se však Němci dočkali a Ehl jim pohotovou dorážkou ze vzduchu vrátil sekundu před koncem zkrácené přesilovky vedení. Záhy měli početní výhodu i Češi, Tomášek během ní oslovil Galvase a ten se nechytatelně trefil z podobné pozice jako při svém prvním dnešním gólu.

Brzy nato se provinil proti pravidlům Schütz a i jeho trest hosté zkrátili, když byl na konci parádní přesilovkové kombinace Tomášek. Nakonec to byl nejen první vedoucí gól Čechů v utkání, ale zároveň i gól vítězný. Německým hokejistům nepomohla ke zvratu ani závěrečná hra bez brankáře.

Euro Hockey Challenge v Norimberku:
Německo - ČR 4:5 (2:1, 1:1, 1:3)
Branky a nahrávky: 16. Peterka (A. Eder, Schmölz), 20. Tiffels (Schütz), 22. Peterka (Braun, Brandt), 49. Ehl (Rogl, Mebus) - 20. Blümel (Šalda), 29. Šalda (Tomášek), 41. Galvas (Flek, Kodýtek), 50. Galvas (Tomášek, Blümel), 54. Tomášek (Blümel, Š. Stránský). Rozhodčí: Hinterdobler, Steingross - Heffner, Schwenk (všichni Něm.). Vyloučení: 8:7. Využití: 2:2. Bez diváků.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme