Oba týmy jsou podobné, srovnává Vsetín a Zlín před finále první ligy bývalý kouč obou rivalů

Těžko najdete někoho, kdo zná tak dobře oba finalisty první hokejové ligy, tedy týmy Vsetína a Zlína. Trenér Luboš Jenáček ve Vsetíně pracoval v různých pozicích od roku 2007 až do roku 2021, kdy zamířil právě do Zlína. Tam v minulé sezoně vedl tehdy ještě extraligové mužstvo, v aktuálním ročníku má na starosti juniorský výběr. Před sobotním startem finálové série očekává hodně vyrovnaný souboj dvou typologicky podobných týmů.

Tento článek je více než rok starý.

Vsetín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Luboš Jenáček.

Luboš Jenáček. | Foto: Pavel Paprskář | Zdroj: Profimedia / ČTK

„Oba týmy vychází z dobré obrany, sází na bojovnost, nasazení, takovou tu obětavost. Přijde mi to hodně podobné a oba týmy mají vynikající gólmany,“ porovnává pro Radiožurnál hokejové týmy Vsetína a Zlína trenér Luboš Jenáček, který obě mužstva dobře zná.

Přehrát

00:00 / 00:00

Oba týmy jsou podobné, srovnává Vsetín a Zlín před finále první ligy bývalý kouč obou rivalů

Cestou regionálních rivalů do finále ale byla hodně jiná. Vsetín se v základní části jako loňský finalista opět držel celou dobu vysoko a skončil na druhé příčce.

„Ten tým se každý rok zlepšuje, letos přivedli i vynikajícího brankáře, který loni za Jihlavu v podstatě vzal Vsetínu postup do baráže. Teď navíc k němu přivedli i Tomáše Vošvrdu, takže tam mají opravdu velkou kvalitu,“ říká Jenáček.

To Zlín za sebou má úplně jiný ročník. Po loňském sestupu z extraligy začalo mužstvo velmi špatně i v první lize, ještě v lednu bylo v tabulce dvanácté.

Hokejový expert Antoš: Mladí hráči u nás nehrají a končí kariéru, veterány v Chance lize nechápu

Číst článek

„Někteří kluci, kteří tu soutěž neznali, protože hráli dlouho extraligu, to určitě podcenili, i když nevím, jestli by to teď přiznali. Viděl jsem, jak se ze začátku ani neradovali, když dali gól,“ popisuje Jenáček.

Po změnách ve vedení i realizačním týmu se ale Zlínu začalo dařit. Berani ještě postoupili přímo do čtvrtfinále a následně rychle prošli až do finále, když v play-off zatím stejně jako Vsetín prohráli jen dvakrát.

„Povedly se přestupy, v mých očích ten tým dostal větší rychlost, začali víc bojovat. A hlavně získali sebevědomí, které jim chybělo,“ popisuje Jenáček, který sice ještě má smlouvu ve Zlíně, ale po konci sezony v klubu skončí. I proto může fandit Vsetínu, za který hraje i jeho syn Šimon.

Úvodní duel finále první hokejové ligy začne ve Vsetíně v 17.00.

David Nekvinda Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme