Omluvenky v Pešánově výběru: Do Moskvy nepojede nejlepší střelec extraligy ani Zbořil s Laukem

Další tři změny musel udělat trenér hokejové reprezentace Filip Pešán v nominaci na moskevský Channel One Cup. Z rodinných důvodů vypadl z týmu nejlepší extraligový střelec Matěj Stránský z Třince, do Ruska nepojede ani dvojice Jakub Zbořil a Jakub Lauko.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 12:37 13. 12. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Matěj Stránský (vlevo)

Matěj Stránský (vlevo) | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

Klub nepustí na druhý turnaj Euro Hockey Tour bostonského Zbořila a Lauka, kteří před startem NHL vypomáhají v extralize Kometě Brno respektive Karlovým Varům. Oba měli v národním mužstvu debutovat.

Pešán nominoval na turnaj v Moskvě. V reprezentaci se objeví nové tváře i kanonýr Jaškin

Číst článek

Místo nich Pešán povolal litvínovského útočníka Patrika Zdráhala a dva nováčky, pardubického útočníka Jana Mandáta a obránce Ronalda Knota z Liberce. Knot a Mandát mohou v národním týmu debutovat. Nováčků je poté, co se nemohou zúčastnit Zbořil s Laukem, stejně jako při původní nominaci devět.

Dalšími jsou obránci David Gazda ze Zlína, Pavel Pýcha z Českých Budějovic, Dominik Mašín z Chabarovsku a útočníci Matěj Blümel z Pardubic, Lukáš Jašek z Třince, Dominik Lakatoš z Vítkovic a Petr Kodýtek z Plzně.

Z hokejistů působící za normálních okolností v zámoří zbyli v nominaci jen útočníci Lukáš Jašek (Vancouver, nyní Třinec) a David Kaše (Philadelphia/Karlovy Vary).

Čeští hokejisté rozehrají Channel One Cup ve čtvrtek zápasem proti Finsku, v sobotu nastoupí proti domácímu Rusku a v neděli proti Švédsku.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme