Říhova nominace na Channel One Cup: vrací se Němec a Gulaš, chybí nováčci

Obránce Ondřej Němec z Komety Brno a útočník Milan Gulaš z Plzně, kteří chtěli v minulé sezoně ukončit či přerušit kariéru v národním týmu, jsou v nominaci české hokejové reprezentace na Channel One Cup v Tampere a Moskvě. V sedmadvacetičlenném kádru není žádný nováček.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Miloš Říha při tréninku hokejové reprezentace spolu s Michalem Jordánem

Miloš Říha na tréninku české reprezentace. | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

Představí se také útočník Jiří Novotný z Ambri-Piotty, který naposledy reprezentoval v květnu 2015 na domácím světovém šampionátu v Praze. Byl sice vybrán už na listopadový turnaj Karjala, ale v účasti mu zabránilo zranění.

Hokejista Červenka se léčí s plicní embolií, na ledě se nepředstaví minimálně deset týdnů

Číst článek

Kouč Miloš Říha starší s asistentem Robertem Reichlem čtyřiatřicetiletého Němce a o dva roky mladšího Gulaše přesvědčili, aby v reprezentaci pokračovali.

Němec, který je stejně jako Novotný mistr světa z roku 2010, naposledy startoval na únorových olympijských hrách v Pchjongčchangu. „Ondra Němec sice řekl, že už končí v reprezentaci, ale pořád si myslíme, že jeho výkonnost je na takové úrovni, že do reprezentace patří,“ řekl Říha na nominační tiskové konferenci v Praze.

Gulaš se v Koreji v generálce na turnaj pod pěti kruhy zranil a přišel při své letité smůle o premiérový start na velké mezinárodní akci. „Hovořili jsme s ním, také už nechtěl reprezentovat, ale domluvili jsme se, že by to ještě zkusil. Myslím, že na extraligové scéně je to jeden z nejlepších hráčů u nás,“ doplnil Říha.

12 hráčů z extraligy a žádný nováček

V kádru je dvanáct zástupců z domácí extraligy, devět krajánků z Kontinentální ligy, tři z Finska, dva ze Švýcarska a jeden ze Švédska.

Pod novým koučem Říhou, který po minulé sezoně nahradil Josefa Jandače, vedle Němce, Gulaše a Novotného prožijí první akci brankář Dominik Furch z Čerepovce, obránci Jakub Kindl z Plzně a Ondřej Vitásek z Kunlunu z KHL a útočníci Ondřej Roman z Vítkovice, Michal Bulíř z Magnitogorsku a Tomáš Zohorna z Chabarovsku. Obránce Filip Pavlík také na minulém turnaji nehrál, ale zúčastnil se srpnového soustředění v Přerově.

Posila pro reprezentační dvacítku. Detroit na šampionát uvolní Filipa Zadinu

Číst článek

Roman se představí v národním týmu ještě po mírně delší době než Novotný, protože vypadl z kádru v dubnu v roce 2015 už ze začátku přípravy na domácím šampionát. Útočník Michal Bulíř z Magnitogorsku rozšíří dosavadní dva starty z turnaje Karjala z listopadu 2016.

Poprvé od dubna loňského roku se vrací Jakub Kindl. Naposledy na únorové olympiádě hrál Tomáš Zohorna, který se v týmu potká s mladším bratrem Hynkem z Lahti. Jejich nejmladší sourozenec Radim z Komety Brno, jenž stejně jako Hynek startoval na Karjale, je jen mezi náhradníky.

Český tým se sejde v pondělí v 15.30 v Praze v hale Škoda IceRink ve Strašnicích a ve středu se přesune do Finska. Do turnaje vstoupí ve čtvrtek 13. prosince v 17.30 v Tampere proti Finsku. Po přesunu do Moskvy v sobotu od 13.45 změří síly s Ruskem a v neděli v poledne nastoupí proti Švédsku.

Nominace českých hokejistů na turnaj Channel One Cup v Tampere a Moskvě (13. až 16. prosince):

Brankáři: Patrik Bartošák (Vítkovice; 5 zápasů v reprezentaci), Šimon Hrubec (Oceláři Třinec; 2), Dominik Furch (Čerepovec/KHL; 26),
obránci: Milan Doudera (38 zápasů/1 branka), David Musil (oba Třinec; 8/0), Ondřej Němec (123/13), Jan Štencel (oba Kometa Brno; 2/0), Filip Pavlík (6/0), Petr Zámorský (oba Hradec Králové; 45/2), Jakub Kindl (Plzeň; 22/2), Michal Jordán (Chabarovsk/KHL; 70/5), Jakub Krejčík (Lukko Rauma/Fin.; 77/1), Ondřej Vitásek (Kunlun/KHL; 37/2),
útočníci: Dominik Kubalík (45/11), Jiří Novotný (oba Ambri-Piotta/Švýc.; 148/24), Milan Gulaš (Plzeň; 45/4), Radovan Pavlík (Hradec Králové; 2/1), Ondřej Roman (Vítkovice; 16/4), Michal Bulíř (Magnitogorsk; 2/0), Robin Hanzl (Spartak Moskva/KHL; 31/8), Robert Kousal (Brynäs/Švéd.; 50/8), Andrej Nestrašil (Nižněkamsk/KHL; 21/4), Michal Řepík (Slovan Bratislava/KHL; 60/20), Jiří Sekáč (Kazaň/KHL; 44/3), David Tomášek (Jyväskylä/Fin,; 14/3), Hynek Zohorna (Pelicans Lahti/Fin.; 5/0), Tomáš Zohorna (Chabarovsk; 69/12).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme