Věděli jsme, že je to jen otázka času, říká Kubíček po dlouhém čekání na první gól proti Rakousku

Česká hokejová reprezentace do 20 let postoupila do čtvrtfinále mistrovství světa. Postup si zajistila vítězstvím nad Rakouskem 7:0.

Tento článek je více než rok starý.

Edmonton Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Lang a Jan Myšák slaví gól proti Rakousku.

Martin Lang a Jan Myšák slaví gól proti Rakousku. | Foto: JASON FRANSON | Zdroj: ČTK/AP

Národní tým vyslal na rakouskou bránu 61 střel, až do poloviny zápasu byl ale gólově na suchu. Ve 27. minutě ovšem od modré čáry nahodil puk obránce Šimon Kubíček, a i s přispěním odrazu o tyč poslal český tým do vedení 1:0.

Přehrát

00:00 / 00:00

Věděli jsme, že je to jen otázka času, říká Kubíček po dlouhém čekání na první gól proti Rakousku

„Potřebovali jsme vyhrát. A i když jsme v první třetině nedali gól, tak jsme věděli, že jsme v útoku lepší a že je jen otázka času, než góly dáme,“ říkal po zápase Kubíček.

Jak bek Kubíček, tak i kouč Karel Mlejnek přiznali, že po vstřelení vedoucí branky cítili z týmu úlevu.

„Byla to úleva. Šlo jen o to, abychom nezapomněli bránit, aby tam neujeli z nějakého protiútoku a nedali gól, což se nestalo,“ vyprávěl Kubíček.

„Na našem týmu bylo vidět psychické zatížení po první třetině. Jsem rád, že jsme od druhé třetiny v útočném pásmu víc tvořili, byli jsme důslednější v předbrankovém prostoru a z toho plynuly dvě úvodní branky. Troufám si říct, že tím se utkání rozhodlo,“ dodal trenér Mlejnek.

Čeští mladíci překvapení nedopustili, po vysoké výhře nad Rakouskem je čeká čtvrtfinále s Kanadou

Číst článek

Zásah Šimona Kubíčka i následný úder Martina Langa musel posvětit videorozhodčí. Ten v obou případech hodnotil postavení českých hokejistů v brankovišti.

Češi ještě ve druhé třetině spustili gólostroj, znovu se prosadil Lang, a jeden zásah přidal i Filip Přikryl. Ve třetí části pak mladí reprezentanti díky přesným střelám Pavla Nováka, Davida Jiříčka a kapitána Jana Myšáka dobruslili k vysokému vítězství 7:0.

„Od prvního gólu to oni možná taky trochu otevřeli a už to tam postupně padalo,“ radoval se z povedeného střeleckého představení obránce Kubíček.

Český tým postoupil do čtvrtfinále ze čtvrtého místa a jeho dalším soupeřem budou šampioni druhé ze skupin – domácí Kanaďané. Zápas by se měl v Edmontonu hrát v noci ze soboty na neděli v 1.00 středoevropského času.

🏒 Svátek hokeje, 3. ledna hodně brzo ráno si zahrajeme ČF s @Hockey Canada 🇨🇦

#WorldJuniors #jakolev #narodnitym

07:04 – 01. 01. 2021

2 72

František Typovský, tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme