Reprezentační kouč Říha nominoval na Karjala Cup dva nováčky, debut čeká Sedláka a Michala Kovařčíka

Trenér české hokejové reprezentace Miloš Říha starší zařadil do nominace na listopadový turnaj Karjala v Leksandu a Helsinkách dva nováčky. Debutovat mohou na první akci sezony útočníci Michal Kovařčík z Třince a Lukáš Sedlák z Čeljabinsku, který v minulých třech sezonách hrál v NHL za Columbus.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Miloš Říha na střídačce národního týmu.

Miloš Říha na střídačce národního týmu. | Foto: Vasily Fedosenko | Zdroj: Reuters

Na květnovém mistrovství světa v Bratislavě, kde Češi skončili čtvrtí, se představili ze současného kádru obránci Michal Moravčík z Plzně, David Musil z Třince a útočníci Dmitrij Jaškin z Dynama Moskva, Jan Kovář z Zugu, Michal Řepík ze Sparty a bratři Hynek a Tomáš Zohornové z Chabarovsku. Ti se stejně jako v minulé sezoně potkají v týmu i s třetím sourozencem Radimem z Mladé Boleslavi.

Je členem hokejové síně slávy, málem ale zářil ve fotbale. Josef Černý slaví 80. narozeniny

Číst článek

Vedle Rachůnka, který se naposledy představil na konci dubna 2013 na Českých hrách v Brně, se po delší přestávce do reprezentace vrací i obránce Vladimír Roth. Třinecký bek naposledy hrál na turnaji Karjala před pěti lety.

Zadák Andrej Šustr z Kunlunu z KHL, který má bohaté zkušenosti z NHL v barvách Tampy Bay a Anaheimu, startoval dosud jen v září 2016 na Světovém poháru v Torontu a v přípravě před ním.

Ve výběru naopak není suverénní lídr produktivity i tabulky střelců extraligy Milan Gulaš z Plzně. „Milan Gulaš nastoupí v prvním utkání příštího turnaje v Plzni a jsme domluvení, že je připraven reprezentovat,“ řekl Říha. Češi Channel One Cup zahájí 12. prosince v domácím prostředí proti Finsku, potom se přesunou k dalším duelům do Moskvy.

Kluci k tomu přistoupili fantasticky, pochvaluje si trenér Říha přípravný kemp hokejové reprezentace

Číst článek

V sedmadvacetičlenném výběru na Karjalu jsou dva brankáři, deset obránců a 15 útočníků. Patnáct hráčů působí v domácí extralize, osm v Kontinentální lize, dva ve Finsku a po jednom ve Švédsku a Švýcarsku.

Dvaadvacetiletý Michal Kovařčík se zatím s národním týmem zúčastnil jen loňského srpnového přípravného kempu v Přerově. O čtyři roky starší Sedlák, jenž startoval na dvou MS dvacítek a jednom světovém šampionátu osmnáctek, může využít svých zkušenosti ze 162 duelů v NHL v dresu Columbusu, v nichž nasbíral 27 bodů za 15 branek a 12 asistencí. Ve dvou duelech play-off nebodoval.

Český tým se sejde v pondělí v 15.00 v pražské Tipsport Aréně. Do turnaje vstoupí ve čtvrtek 7. listopadu proti Švédsku (18.30 v Leksandu). Po pátečním přesunu do Helsinek bude hrát v sobotu proti Finsku a v neděli s Ruskem.

Nominace českých hokejistů na turnaj Karjala v Leksandu a Helsinkách (7.-10. listopadu)

Brankáři: Marek Langhamer (Chabarovsk/KHL; 2 zápasy), Roman Will (Rögle/Švéd.; 1),
obránci: Milan Doudera (41 zápasů/1 branka), David Musil (26/0), Vladimír Roth (všichni Třinec; 6/0), Jan Košťálek (Sparta Praha; 3/0), Michal Moravčík (Plzeň; 29/1), Filip Pyrochta (Brno; 12/0), Jakub Galvas (Jukurit Mikkeli/Fin.; 6/1), Jakub Jeřábek (Podolsk; 46/4), Jakub Krejčík (Kärpät Oulu; 90/2), Andrej Šustr (Kunlun/KHL; 6/1),
útočníci: Ondřej Beránek (7/1), Tomáš Rachůnek (oba Karlovy Vary; 11/0), Michal Kovařčík (0/0), Matěj Stránský (oba Třinec; 11/2), Michal Řepík (77/26), David Tomášek (oba Sparta Praha; 24/6), Hynek Zohorna (27/2), Tomáš Zohorna (oba Chabarovsk/KHL; 91/15), Tomáš Filippi (Liberec; 39/3), Radovan Pavlík (Hradec Králové; 4/1), Radim Zohorna (Mladá Boleslav; 6/0), Dmitrij Jaškin (Dynamo Moskva/KHL; 30/8), Jan Kovář (Zug/Švýc.; 126/29), Andrej Nestrašil (Magnitogorsk/KHL; 24/4), Lukáš Sedlák (Čeljabinsk/KHL; 0/0).
Náhradníci - brankáři: Matěj Machovský (Sparta Praha), Karel Vejmelka (Brno); obránci: Marek Hrbas (Mladá Boleslav), Lukáš Klok (Lukko Rauma/Fin.), Jan Ščotka (Litvínov); útočníci: Lukáš Rousek (Sparta Praha), Šimon Stránský (Vítkovice).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme