V reprezentaci převažují hokejisté hrající v Evropě. ‚Uvidíme, jakou vytvoří konkurenci,‘ říká Říha

Hokejový trenér Miloš Říha poprvé v nové roli reprezentačního kouče četl nominaci na mezinárodní turnaj. Český hokej nemá tolik vynikajících hráčů, aby sestavu oproti minulým letům kompletně předělal. Pár zajímavostí v jeho úvodní sestavě ale najdeme. Třeba to, že hokejistů z evropských je o poznání víc než extraligových.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Miloš Říha.

Miloš Říha. | Zdroj: ČTK

Jméno Jiří Novotný v nominaci někoho asi překvapilo, ale opravdu jde o toho usměvavého chlapíka, který hrál naposledy za národní tým v Praze na šampionátu před třemi lety. Sezonu začal v Plzni, teď hraje ve Švýcarsku a je tak jedním z většiny hokejistů z evropských soutěží.

Přehrát

00:00 / 00:00

V reprezentaci převažují hokejisté hrající v Evropě. ‚Uvidíme, jakou vytvoří konkurenci,‘ říká Říha

„Zjistili jsme, že nám v extralize trochu chybí taková ta dominance, vyrovnanost výkonů jak hráčů, tak mužstev. Liga se pomalu rozjíždí, takže kvalitních zápasů na začátku moc nebylo,“ vysvětluje Říha.

Domácí soutěž už je ve druhé čtvrtině, a sezona tak rozjetá celkem je. Říha doufá, že se to na extraligových stadionech bude jen zlepšovat. Neuvidí na nich ale už Michala Bulíře, ještě nedávno liberecký útočník s parádním startem do sezony v nominaci chybí. Důvod je prostý a pochopitelný - aby se rozkoukal v novém působišti, tedy v Magnitogorsku pod Říhovým reprezentačním předchůdcem Josefem Jandačem. Právě KHL má v nominaci velké zastoupení.

První nominace reprezentačního kouče Říhy: čtyři nováčci a návrat veterána Novotného

Číst článek

„Skoro všichni hrají ve svých mužstvech v prvních pětkách. I švýcarská liga, kam jsme sáhli, má určitou úroveň, samozřejmě i švédská a finská. Postavíme to na těhlech hráčích a uvidíme, jakou konkurenci vytvoří hráčům z extraligy,“ říká Říha.

První mezinárodní zkouška čeká Říhu příští čtvrtek v Praze proti Švédům. V národním týmu je po delší době také brankář Jakub Kovář, který v KHL chytá za zatím suverénní Jekatěrinburg.

V sestavě naopak nenajdete třeba Romana Červenku nebo Ondřeje Němce, nepřekvapí ale, že Říha právě tato jména zmínil jako další tahouny. Tím hlavním pro nadcházející Karjala Cup ale bude Jiří Novotný. Při rozhovorech po zápase by tak mohlo veselo jako dřív.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme