‚Lenc klikoval v kabině.‘ Hokejisté v přípravě znovu uspěli, trenér Pešán se ale zlobil

Česká hokejová reprezentace v přípravě na mistrovství světa vyhrála posledních šest duelů. Naposledy se jí podařilo přetlačit Slovensko 2:1. Přestože Češi měli herní převahu, nedokázali odskočit svému soupeři a v závěru se tak museli strachovat o výsledek. Bránit se museli dokonce ve hře třech proti pěti.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Filip Pešán na lavičce národního týmu.

Trenér Filip Pešán na lavičce národního týmu. | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

„I když člověk nechce vidět oslabení pět na tři, tak je dobře, že se to stalo a že jsme měli možnost si to zkusit. Ať už tyhle situace pět na tři nebo když odvolají gólmana,“ snažil se i na nepříjemné situaci najít to dobré autor vítězné české branky Andrej Šustr.

Přehrát

00:00 / 00:00

‚Lenc klikoval v kabině.‘ Hokejisté v přípravě znovu uspěli, trenér Pešán se ale zlobil

To trenér Filip Pešán nebyl rozhodně spokojený. Ne snad z herním projevem týmu. Ten se mu naopak i přes menší produktivitu zamlouval, ale závěrečné minuty, kdy se Slováci tlačili při hře bez brankáře za vyrovnáním, se mu nesledovaly úplně příjemně a došlo i na fyzické tresty.

„Ten konec byl samozřejmě sehraný velice špatně. Když už jsme nevstřelili branku, měli jsme kotouč zahrát do bezpečného místa a dohrát zápas v úplně jiné atmosféře. Udělali jsme velmi hrubou chybu, za kterou Radan Lenc klikoval v kabině. Naštěstí se tým včetně vynikajícího Kváči o tu chybu postaral a nedovolil, aby rozhodla zápas,“ popisoval Pešán.

Čeští hokejisté si poradili se Slovenskem i napodruhé a v přípravě vyhráli šestý zápas

Číst článek

Gólman Petr Kváča závěr zápasu zvládl na výbornou. Při jeho rychlých přesunech a jistých zákrocích se skoro nedá věřit, že to byla jeho reprezentační premiéra.

„Ten zápas ukázal detaily, na kterých musím pracovat. Zrychlit a podobně. Můžu si to pak přenést i do sezony. I tohle jsem si odnesl a jsem za to rád, protože takové zkušenosti jsou neuvěřitelné a můžou mi jedině pomoct,“ říkal Petr Kváča.

Kváča si povedeným výkonem vysloužil i odměnu - v týmu zůstane i pro České hokejové hry, poslední prověrkou národního týmu před odletem na mistrovství světa v Lotyšsku.

Petr Kadeřábek, tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme