Chybí hráči. Reprezentace se sešla bez sedmi nominovaných hokejistů, většina přijede později

Pouze s osmnácti z pětadvaceti nominovaných hráčů začala přípravu na Channel One Cup v Praze a Moskvě česká hokejová reprezentace. Centr David Krejčí z Olomouce dostal v pondělí ještě volno, k týmu se teprve připojí po cestě ze svých klubů obránci Lukáš Klok z Nižněkamsku, Libor Šulák z Vladivostoku a dodatečně povolaný Filip Pyrochta z Lappeenranty i útočník Michael Špaček z Frölundy, kterého čeká ještě v úterý zápas Ligy mistrů proti Leksandu.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Filip Pešán na tréninku české hokejové reprezentace

Trenér Filip Pešán na tréninku české hokejové reprezentace | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

„Čekáme na vyjádření Sparty ohledně Řepíka se Sobotkou, jestli se k týmu připojí nebo ne. Dneska to určitě nebude, večer bychom měli vědět víc,“ řekl trenér Filip Pešán v online rozhovoru během pondělního srazu.

Do hokejové reprezentace se vrací Frolík, trenér Pešán povolal i Krejčího s Gulašem

Číst článek

Spartu čeká v úterý ve švédském Ängelholmu odveta čtvrtfinále Ligy mistrů proti Rögle a na konci prosince se představí na Spenglerově poháru v Davosu.

V pátek den po nominaci si pražský klub v prohlášení postěžoval, že trenér Pešán ani manažer reprezentace Petr Nedvěd nevyslyšeli žádost o uvolnění klíčových hráčů Sparty alespoň z prvního utkání reprezentace hraného v Praze. Pešán čeká, jak se situace vyvine.

„Jediné, co vím, že Petr Nedvěd komunikoval se Spartou před tím článkem o hráčích a byl velmi nemile překvapen. Podle jeho slov není pravdivý, protože se Spartou komunikoval,“ prohlásil kouč.

Vynucené změny

V nominaci už musel udělat dvě změny. Obránce Davida Skleničku z Jokeritu Helsinky a útočníka Jiřího Smejkala z Pelicans Lahti nahradili Pyrochta a Michal Kovařčík z Třince.

„Smejkal je přímo covid pozitivní, co jsem slyšel, jestli se o tom vůbec takhle může mluvit,“ uvedl Pešán. Další zástupce Lahti útočník Lukáš Jašek v kádru nechybí.

Jokerit působící v KHL je v karanténě po pozitivním testu čtveřice hráčů. „Vím, že covid řádí ve finských týmech a celý tým je pak uvržen do karantény, takže například hráči Jokeritu Helsinky nebyli uvolněni na Channel One Cup,“ řekl Pešán.

Pouze čtvrteční domácí zápas v O2 areně s Finskem sehraje Krejčí, s kterým Pešán počítá pro únorové olympijské hry v Pekingu.

„Mám v plánu ke Krejčímu sparťanské hráče Sobotku s Řepíkem, pokud se v týmu objeví. Místo Davida Krejčího po příletu z Frölundy zaujme Michael Špaček,“ nastínil Pešán své představy i směrem k duelům v Moskvě, kde se reprezentace utká v sobotu s Ruskem a v neděli se Švédskem.

Před olympijskou nominací chce také v generálce otestovat zkušené útočníky Milana Gulaše z Českých Budějovic a Michaela Frolíka z Lausanne.

„Měli by být s Honzou Kovářem na křídlech a počítám, že budou hrát všechna tři utkání. Taková je naše domluva i rozhodnutí Petra Nedvěda, tak se toho budu držet, prohlásil Pešán.

Otázka hráčů z NHL

Klíčové pro šance hráčů z Evropy na účast v Pekingu bude konečné rozhodnutí NHL, jestli tam hráče pustí.

Myslím, že v situaci, kdy NHL uvolní hráče, tak šance se dostat z Evropy na olympiádu v útoku bude velmi malá. Přesto nejen že nechceme tu situaci podcenit, ale hlavně nevíme, jak se NHL rozhodne, proto ta sestava na tento turnaj, prohlásil Pešán.

Krejčí by měl patřit k tahounům v jakémkoliv případě. Celá ta situace se může měnit a podle toho bude i rozdělení rolí v týmu, ale u něj máme v plánu, že by měl být top šest a nabízí se oprášit spolupráci s Davidem Pastrňákem, dodal kouč na adresu někdejších spoluhráčů z Bostonu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme