Hokejisté ovládli druhý turnaj v řadě, díky vítězství nad Švýcarskem vyhráli Švédské hry

Česká hokejová reprezentace vyhrála pod vedením kouče Kariho Jalonena i druhý turnaj série Euro Hockey Tour. Po Českých hrách ovládli Češi i Švédské hry, kde zpečetili svůj triumf nedělním vítězstvím 3:0 nad Švýcarskem. Všechny góly padly v poslední třetině, brankář Karel Vejmelka pochytal všech 33 střel soupeře.

Stockholm (Aktualizováno: 16:07 8. 5. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Holík během utkání Česka proti Švýcarsku.

Petr Holík během utkání Česka proti Švýcarsku. | Foto: Christine Olsson | Zdroj: ČTK / AP

Ve Stockholmu se hrál od úvodních minut vyrovnaný hokej, víc zajímavějších šancí ale měli víc Švýcaři, kteří během první třetiny donutili brankáře Vejmelku předvést víc zákroků než během celého sobotního souboje s Finskem.

Čeští hokejisté porazili s posilami z NHL mdlé Finy 3:1, na Švédských hrách slaví druhou výhru

Číst článek

Vyrovnaný boj pokračoval i ve druhé třetině, tentokrát ale měli několikrát blíž ke gólu Češi. Nejdřív ale na švýcarském gólmanovi ztroskotal Vrána, o chvíli později zase po pěkné přesilovkové kombinaci zabránil Stránskému ve skórování jeden z obránců.

Pak zase hrozili Švýcaři, Vejmelka ale své spoluhráče podržel. Na druhé straně spálil další šanci Vrána a po něm neproměnil samostatný únik Červenka.

První gól tak viděly prořídlé tribuny stockholmské haly až ve třetí části. Postaral se o něj ve 45. minutě Tomáš Kundrátek, který překonal švýcarského gólmana přesnou přesilovkovou ranou do šibenice po přísném vyloučení Thürkaufa.

Po necelých sedmi minutách to bylo už 2:0, když si puk vzal u levého mantinelu Petr Holík, nabruslil si před branku a bekhendovou střelou se trefil pod břevno. Při závěrečné švýcarské hře bez brankáře ještě stanovil konečné skóre do prázdné branky Jakub Vrána.

Hrajeme už trochu jako Finové. Sklenička si pochvaluje systém hry pod trenérem Jalonenem

Číst článek

„Pokud máme vyhrát velké těžké zápasy, tak to bez defenzivy nejde. Díky gólmanovi, ale odmakali to všichni. Nějaké šance budou vždycky, ale výsledky jsou zatím dobré, tak uvidíme,“ řekl pro Radiožurnál kapitán českého týmu Roman Červenka.

Češi tak dokázali nakonec porazit Švýcary 3:0 a bez ztráty bodu ovládli celý turnaj. Švédské hry vyhrál český tým po třech letech, celkově potřetí v historii. Vůbec poprvé v historii zvládli hokejisté se lvem na dresu vyhrát dva turnaje Euro Hockey Tour po sobě.

Vítězstvím nad Švýcary se český tým dobře naladil na světový šampionát, který začíná v Tampere příští týden. Češi do něj vstoupí sobotním duelem s Velkou Británií.

Švédské hokejové hry ve Stockholmu, turnaj Euro Hockey Tour:
ČR - Švýcarsko 3:0 (0:0, 0:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 45. Kundrátek (Jiříček, Červenka), 53. P. Holík (Krejčík), 58. Vrána (Hertl, Simon). Rozhodčí: Harnebring, Eriksson - Lundgren, Svensson (všichni Švéd.). Vyloučení: 5:3. Využití: 1:0. Diváci: 500.

tat, fk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme