Polákův přesun do Vítkovic už je definitivní, s klubem podepsal tříletou smlouvu

Hokejový obránce Roman Polák se po konci angažmá v Dallasu v NHL stal definitivně hráčem extraligových Vítkovic. Čtyřiatřicetiletý ostravský rodák, který využil práva nenastoupit v dresu Stars po koronavirové pauze do dohrávky sezony a bojů o Stanleyův pohár, se na návratu do Vítkovic dohodl už v polovině června. Ve čtvrtek podepsal s klubem tříletý kontrakt.

Tento článek je více než rok starý.

Ostrava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Polák

Roman Polák | Zdroj: Profimedia

„Teď už je to definitivní. Je naším hráčem a nic nebrání tomu, aby se připojil k týmu a byl připraven ve vítkovickém dresu nastoupit hned od samotného začátku sezony,“ řekl sportovní ředitel Roman Šimíček klubovému webu.

Do čela Českého svazu ledního hokeje byl počtvrté v řadě zvolen Král, ve výkonném výboru usedne i Jágr

Číst článek

Polák odehrál v přerušené sezoně za Dallas 41 zápasů a připsal si čtyři nahrávky. Účastník olympijských her, mistrovství světa a Světového poháru si vylepšil bilanci v základní části NHL na 806 utkání a 140 bodů za 26 gólů a 114 asistencí. V play off přidal v 71 zápasech čtyři přihrávky. Vedle Dallasu hájil také barvy St. Louis, Toronta a San Jose, s nímž si v roce 2016 zahrál finále Stanleyova poháru.

Možnosti bojovat o něj letos s Dallasem se Polák, který se Stars loni podepsal nový ročník kontrakt s příjmem 1,75 milionu dolarů, vzdal. „S námi mohl podepsat až nyní. Jestliže Dallas před časem zveřejnil soupisku, ve které nebyl, bylo to jen potvrzením toho, že sám Poly do USA necestoval. Zbývalo ale ještě uzavřít a ukončit jeho smlouvu se Stars a poté ještě bylo nutné dodržet lhůtu sedmi dní, během které nesměl podepsat smlouvu s žádným klubem,“ doplnil Šimíček.

„Lhůta vypršela v úterý a jakmile to bylo možné, podepsali jsme smlouvu. Pro nás je o to cennější, že je tříletá, což jen dokládá, že to Poly ve Vítkovicích myslí vážně. Já osobně mám z toho velkou radost a věřím, že ji mají i naši fandové,“ dodal Šimíček.

Polák je odchovancem Poruby, do Vítkovic přišel v roce 2003. V extralize za ně sehrál 65 zápasů a připsal si devět bodů za dvě branky a sedm přihrávek. Naposledy jejich dres oblékl v sezoně 2012/13 při výluce v NHL.

„Jsem rád, že administrativní kroky a všechny oficiality jsou již uzavřeny a Roman je naším hráčem. V pondělí jdeme s týmem poprvé na led, s Romanem jsme ale domluvení, že se do týmové přípravy zapojí později, konkrétně ve druhém týdnu,“ dodal trenér předposledního týmu uplynulé sezony extraligy Mojmír Trličík.

ROMAN POLÁK ZPĚT VE VÍTKOVICÍCH
Obránce Roman Polák ukončil smlouvu v organizaci Dallas Stars, do NHL se nevrátí a dnes podepsal v HC VÍTKOVICE RIDERA tříletý kontrakt. Modro-bílý dres bude oblékat do roku 2023! Bližší informace v článku 👇
hc-vitkovice.cz/definitivni-ro…

12:56 – 23. 07. 2020

3 16

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme