Hokej se vrací do ulic. Líbí se mi myšlenka návratu na plácky, říká k projektu pro děti Hertl

Botasky, hokejka a tenisák. Nic víc nebudou účastníci Red Bull Urban Buly potřebovat. Jeden z nejpopulárnějších kolektivních sportů na světě se vrací tam, kam patří. Tříčlenné týmy se utkají o národní finále, ve kterém se vítězové postaví české hvězdě NHL Tomáši Hertlovi.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pouliční hokej (ilustrační foto).

Pouliční hokej (ilustrační foto). | Foto: Red Bull Urban Buly

Děti se často vrátí domů ze školy a sednou k počítači. Bývaly (a jistě se někde takové případy najdou i dnes) časté ale doby, kdy se po příchodu vyměnila školní brašna a oblečení za kraťasy, tenisky, hokejku a vyrazilo se ven hrát na ulici s kamarády. Návrat k hokeji na betonu stojí za vznikem projektu Red Bull Urban Buly, jehož ambasadorem je také český hokejista NHL Tomáš Hertl.

Na obdélníkovém hřišti obehnaném dřevotřískovými mantinely se utkají týmy o třech hráčích na každé straně. Celostátní finále se bude hrát 8. července v Praze. Předcházet mu budou čtyři regionální kvalifikace, které se budou konat v Českých Budějovicích, Pardubicích, Ostravě a Liberci.

Akci podpoří v regionech hokejisté

O záštitu turnaje se v každém regionu postarají slavné osobnosti českého hokeje. V Ostravě například David Moravec. Útočník, který v roce 2001 vystřelil ve finále mistrovství světa českému týmu třetí zlato v řadě.

Kapacita je omezená, v každém městě se proti sobě postaví 32 týmů. V rámci přípravy na příští ročník NHL se ambasadorem celé akce stal Tomáš Hertl. „Líbí se mi myšlenka návratu na plácky, na kterých jsem hokejově vyrůstal i já. V mém týmu bude i brácha a už se těším, až se utkáme s těmi nejlepšími," říká útočník San Jose.

Týmy mohou mít maximálně pět členů, ale hrát se bude tři na tři. Hráči nesmějí mít chrániče, rukavice ani výstroj. Utkání se hraje na dvakrát pět minut a bez brankářů.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme