Vyhne se hokejový Slovan Bratislava ostudě? Kvůli dluhům může přijít i o slovenskou nejvyšší soutěž

Sedm let působil ve druhé nejlepší hokejové lize světa a pyšnil se jednou z nejvyšších průměrných návštěvností v Evropě. Teď ale Slovanu Bratislava kvůli velkým dluhům hrozilo, že po konci v KHL nebude hrát ani nejvyšší slovenskou soutěž.

Bratislava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zápas HC Slovan Bratislava a New York Rangers (foto z roku 2011)

Zápas HC Slovan Bratislava a New York Rangers (foto z roku 2011) | Foto: Radovan Stoklasa | Zdroj: Reuters

„Mám pocit, že se tu rozpoutala jistá kampaň, aby Slovan licenci (pro působení ve slovenské Tisport lize – pozn. redakce) nezískal a aby minimálně rok nemohl hrát. Myslím, že je to iniciativa pár lidí, kterým Slovan leží v žaludku,“ zlobil se v rozhovoru pro klubový web výkonný viceprezident klubu Slovanu Juraj Široký mladší.

„Zřejmě mají nějaké vlastní zájmy a ambice, dokonce mám informace, že jsou mezi nimi i bývalí hráči Slovanu, což mě velmi mrzí,“ dodal.

Hokejový Slovan Bratislava má už od Vánoc po sezoně. ‚Musíme to dohrát se ctí,‘ říká gólman Štěpánek

Číst článek

Slavný klub letos na jaře skončil sedmileté působení v KHL, po kterém zůstaly ve slovenské metropoli astronomické dluhy. Více než milion eur za pronájem stadionu Ondreje Nepely už klub městu zaplatil, 67 hráčům ale dlužil dohromady další tři miliony eur.

„Poslední výplata, kterou jsem dostal, byla v listopadu. Potom jsem už jen poslouchal: ‚Ano, přijde ti to.‘ Vždy našli nějaké výmluvy: ‚Neni to naše chyba, můžou za to sponzoři.‘ Výplata ale nikdy nepřišla,” stěžoval si třeba pro server sport.sk bývalý hráč Slovanu Éric Gélinas.

Aby mohl Slovan v nové sezoně nastoupit do nejvyšší slovenské soutěže, musí dostat licenci Slovenského svazu ledního hokeje. A právě na výkonný výbor hokejového svazu podle vedení Slovanu tlačila třetí strana, která si účast osminásobného mistra Slovenska v Tipsport lize nepřála.

‚Začínáme od nuly, musíme být trpěliví.‘ Trenér Šejba připravuje v Kladně čínské hokejisty na českou ligu

Číst článek

„Dozvěděl jsem se, že na výkonný výbor svazu, který rozhodne, je vyvíjený určitý tlak, aby nehlasoval v náš prospěch,“ řekl Široký.

Širokého obavy se ale nenaplnily, protože ve čtvrtek výkonný výbor svazu doporučil Slovanu licenci udělit. Už v úterý s účastí Slovanu mezi slovenskou elitou souhlasily všechny ligové kluby. Teď ještě případ posoudí ligová rada a do poloviny srpna má být definitivně jasno, jestli Slovan licenci dostane.

Jednou z hlavních podmínek, které musel Slovan splnit, bylo vyrovnání závazků z minulosti. Klub většině věřitelů vyplatil část jejich dluhu a dohodl se s nimi na splátkovém kalendáři. Čtyři hráči na splátkový kalendář nechtěli přistoupit a požadovali peníze vyplatit rovnou. Někteří začali spory s klubem řešit i právní cestou.

„Bohužel, někteří naši bývalí hokejisté účelově zneužívají danou situaci. Podnikáme všechny potřebné kroky, abychom klub v co největší míře ochránili a v září nastoupili ve slovenské lize bez jakýchkoliv pochybností,“ řekl Široký, který počítá s tím, že na podzim Slovan začne sezonu v Tipsport lize. V nově budovaném kádru bratislavského klubu se zatím vyjímají i jména jako Andrej Meszároš nebo Michal Sersen.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme