Šéf hokejové Sparty Bříza urážel rozhodčí, následně se omluvil

Šéf hokejové Sparty Petr Bříza se omluvil za vulgární výraz, který adresoval rozhodčím v pátečním extraligovém utkání s posledními Pardubicemi, jimž Pražané podlehli 1:3.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Předseda představenstva Sparty Petr Bříza

Předseda představenstva Sparty Petr Bříza | Foto: Kateřina Šulová | Zdroj: ČTK

Předseda klubového představenstva během druhé přestávky vyrazil za sudími do jejich kabiny, aby jim dal najevo nespokojenost s jejich výkony. Za jeho chování hrozí Spartě disciplinární trest.

‚Musíme dát rychle hlavu nahoru.‘ Sparťanským hokejistům se po reprezentační pauze přestalo dařit

Číst článek

„Po skončení druhé třetiny na nás v chodbě čekal pan Petr Bříza a hlasitě projevoval nespokojenost s dosavadním řízením utkání," uvedli sudí do zápisu. "Co si myslíte, kosíte nás jak králíky. Víte, že jsme jediný tým, který má negativní bilanci vyloučení?“ zněla Břízova slova.

Bývalý výborný brankář byl následně varován, že do kabiny rozhodčích nemůže vstupovat. „Při upozornění se stupňovala jeho agresivita se slovy: 'Tady už si nezapískáte, vy ...', přičemž stále držel dveře od šatny rozhodčích a odmítal opustit prostor,“ popsali rozhodčí.

Bříza se v sobotu za své jednání omluvil. „Sudí se mnou vůbec nechtěli komunikovat a zklidnit situaci, následně jsem nad sebou ztratil kontrolu," uvedl funkcionář, který je i členem výkonného výboru hokejového svazu. „Chci se omluvit za sprosté slovo a poslední větu, která ze mě v afektu vystřelila. Je to z mých úst neakceptovatelné. Nic to však nemění na našem názoru, že jsme s verdikty rozhodčích v prostředí O2 areny dlouhodobě hrubě nespokojení,“ doplnil Bříza.

"Chci se omluvit za sprosté slovo a poslední větu, která ze mě v afektu vystřelila. Je to z mých úst neakceptovatelné," prohlásil k incidentu u kabiny rozhodčích Petr Bříza, předseda představenstva HC Sparta Praha. ➡️Více na webu: bit.ly/BrizaVyjadreni

12:07 – 29. 12. 2018

1 25

Sparta s Pardubicemi prohrávala před téměř 12 tisíci diváky po druhé třetině 1:2. Za úvodních 40 minut vyloučili hlavní sudí Matěj Sýkora a Antonín Jeřábek čtyři domácí hráče a dva hosty. Jako zásadní chyba se ale zdál jen trest pro Jiřího Smejkala ve 24. minutě, jemuž pardubický bek Marek Trončinský pádem hodně pomohl. Sparta musela na 100 vteřin do tří, ale odolala bez úhony.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme