Organizátoři zrušili kvůli koronaviru Spenglerův pohár. Hokejisté Sparty to zjistili krátce před odletem

Hokejový Spenglerův pohár, na kterém měla hrát i Sparta, byl den před startem zrušen. Organizátoři ho odřekli kvůli koronaviru stejně jako loni. Pražané se nepříjemnou zprávu dozvěděli krátce před odletem do Davosu, kam se měli přesunout v sobotu dopoledne.

Davos (Švýcarsko) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Sparty slaví gól v Lize mistrů

Spenglerův pohár se od prvního ročníku konaného v roce 1923 nebude hrát teprve pošesté. Ilustrační foto | Foto: Niclas Jönsson | Zdroj: Reuters

Zatímco před rokem byl 94. ročník turnaje zrušen již na konci září, tentokrát se tak stalo na poslední chvíli. Podle webu deníku Blick bylo důvodem sedmnáct pozitivně testovaných hráčů v týmu domácího Davosu, který měl být v základní skupině jedním ze soupeřů Sparty.

NHL odložila kvůli pandemii dalších čtrnáct zápasů, hrát se nebude ani v pondělí

Číst článek

Koronavirus již předtím zasáhl do plánovaného složení turnaje. Start odřekla reprezentace Kanady a poté i Ambri-Piotta, která je od neděle v karanténě. Místo nic se na Spenglerově poháru měly představit Slovan Bratislava a výběr kanton Bern složený z hráčů SC Bern, Bielu a SCL Tigers Langnau.

Vyplnila se tak slova trenéra Sparty Josefa Jandače, který se po čtvrtečním extraligovém zápase s Třincem k turnaji vyjadřoval opatrně.

„Podmínky se několikrát změnily a reglement turnaje bude možná pohyblivý. Loni se to zrušilo, letos je to na hraně. My se musíme několikrát před odjezdem testovat a budeme testovaní každý den i tam. Nevím, co by se stalo, kdyby tam byl někdo pozitivní a jak by se třeba měnil formát turnaje,“ řekl Jandač. Nákaza v domácím týmu nakonec akci pro letošek zrušila úplně.

Spenglerův pohár se od prvního ročníku konaného v roce 1923 nebude hrát teprve pošesté. Neuskutečnil se také v letech 1939, 1940, 1949, 1956 a loni.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme