OBRAZEM: Podívejte se, jak hokejisté Kladna trénují na zimním stadionu pod širým nebem

Sport v Česku se kvůli vládním opatřením důsledkem nepříznivé epidemické situace zastavil. Sportovci ale trénují dál, jen nemohou využívat uzavřená sportoviště. Hokejisté tak například využívají otevřený zimní stadion v Dobříši, kde mohou bruslit bez omezení. Pravidelně tak zde můžete vídat třeba Kladenské rytíře, jejich trénink zdokumentavala fotografka serveru iROZHLAS.cz.

Dobříš Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ve středočeské Dobříši se v posledním říjnovém týdnu začalo připravovat celkem pět hokejových klubů. Pražská Sparta, Plzeň, Mladá Boleslav, Slavia a Kladno. Na otevřeném kluzišti se pak střídají podle časového harmonogramu.

Hokejisté tam trénují v neobvyklých podmínkách a při tréninku se netradičně potýkají například s větrem nebo spadaným listím z okolních stromů.

„V této nelehké době jsme využili venkovního kluziště v dojezdové vzdálenosti od Kladna. Přemýšleli jsme i možnostech tréninku v zahraničí, ale jsme daleko od hranic na to, abychom mohli jezdit pravidelně například do Drážďan. Dobříš je teď jedinou možností tréninku na ledě a my doufáme, že se budeme moci brzy vrátit alespoň na náš stadion, který je teď pro sportovní účely zavřený,“ vysvětlil pro iROZHLAS.cz tiskový mluvčí Kladenských rytířů Lukáš Jůdl.

Hráči také nemají k dispozici kabiny ani sprchy a před tréninkem se musí převléci v autobuse nebo doma.

Michaela Danelová, Michal Markup Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme