Hokejisté Třince si vezou výhru z Karlových Varů, Jágrův gól Kladnu nestačil na body proti Pardubicím

Třinec zvítězil v utkání 47. kola hokejové Tipsport extraligy, i díky tříbodovému večeru Milana Doudery a Petra Vrány vyhrál v Karlových Varech 6:2. Kladno podlehlo v záchranářském boji Pardubicím 2:5. Z výher se radují i hokejisté Vítkovic, Olomouce a po nájezdech i Litvínov.

Tento článek je více než rok starý.

Karlovy Vary (Aktualizováno: 21:13 21. 2. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost třineckých hokejistů Petra Vrány a Matěje Stránského ze vstřelené branky

Radost třineckých hokejistů Petra Vrány a Matěje Stránského ze vstřelené branky | Foto: Slavomír Kubeš | Zdroj: ČTK

Karlovy Vary - Třinec 2:6

Hokejisté Karlových Varů prohráli s Třincem jednoznačně 2:6. Oceláři zabrali po dvou duelech bez bodového zisku a upevnili si tak pozici, která jim zajišťuje přímý postup do čtvrtfinále play off. Třemi body za dva góly a asistenci pomohl k úspěchu obhájců titulu bek Milan Doudera, opačnou bilanci měl útočník Petr Vrána. Energie nebodovala počtvrté za posledních pět zápasů.

Od úvodního vhazování duelu týmů z hrany první šestky se hrál ofenzivní hokej. Hosté se ujali vedení již ve třetí minutě, když Stránský střelou mezi betony využil přesilovou hru při vyloučení Emingera. Západočeši odpověděli stejnou mincí o tři minuty později, a to při vyloučení autora úvodní branky. Střelu Stříteského od modré čáry tečoval Gríger.

Vývoj zápasu mohl otočit Kohout, ale jeho nájezd zlikvidoval pozorný gólman Kváča. V deváté minutě po Douderově střele neudržel strážce domácí branky Bednář puk ve své náruči a pro Vránu už nebylo problémem vrátit vedení na stranu Ocelářů. Kuriózní situace nastala ve 14. minutě, když puk vyhozený hosty takřka přes celé kluziště zazvonil o tyč domácí branky.

Šance na srovnání se pak naskytla Polákovi, který dnes hrál jubilejní 200. extraligový zápas, ale ani on v samostatném úniku na hostujícího gólmana nevyzrál. V 19. minutě naopak napřáhl Galvinš za modrou čárou a jeho střela skončila potřetí za dnes nepříliš jistým Bednářem.

Třinec si do poloviny utkání udržoval převahu, kterou potvrdil ve 28. minutě gólovou střelou od modré čáry Gernát. Po čtvrté inkasované brance - i s přispěním častých vyloučení Ocelářů - zvýšili Karlovarští aktivitu. Povzbudila je navíc trefa naděje, když ve 31. minutě prudkou střelou z prostoru mezi kruhy snížil obránce Eminger.

Další velkou příležitost ke zkorigování nepříznivého stavu zápasu měl při přečíslení dvou na jednoho opět Polák, ale jeho přihrávku na najíždějícího Šika obětavě zlikvidoval třinecký obránce.

Závěrečná dvacetiminutovka již probíhala zcela v režii Třince. Nejdříve ve 47. minutě prostřelil Bednáře popáté Doudera. A ten samý hráč v 52. minutě využil přesilovku pět na tři po zkratu karlovarského Vondráčka, který po úderu do oblasti hlavy a krku obdržel od rozhodčích trest na pět minut a navrch i osobní trest do konce utkání.

Kladno - Pardubice 2:5

Hokejisté Pardubic vyhráli na ledě Kladna 5:2 a posunuli se v tabulce z posledního místa na dvanácté. Rytíři naopak po desáté porážce za sebou klesli na sestupovou čtrnáctou pozici. Gólem a dvěma asistencemi se na čtvrté výhře Dynama v řadě podílel útočník Martin Látal.

Do sestavy domácích se po čtyřzápasové pauze zaviněné zraněním vrátila brankářská jednička Godla a pro Rytíře to byla psychická vzpruha. Po opatrnějším úvodu se do první výraznější šance dostal v 6. minutě Vampola, ale neuspěl stejně jako na druhé straně Zacharčuk.

Střelecky aktivnější byli hosté, blíže k brance však bylo Kladno. Zatímco Godlu vystrašil jen Vondrka, jenž místo zakončení ještě přihrával, Kantora prověřil Austin. Redlich poté v 15. minutě trefil tyč.

Ve druhé třetině se již bezbrankový stav změnil. Po několika šancích na obou stranách skórovali jako první hosté. Šest sekund po skončení přesilové hry otevřel skóre osamocený Látal. Podruhé se Dynamo prosadilo o dvě minuty později, když v oslabení udeřil Harju, jenž vyjel zpoza Godlovy branky a stejně jako Látal si připsal sedmou trefu sezony.

Hned na začátku závěrečné dvacetiminutovky se snažil individuální akcí snížit Jágr, ale Kantor byl opět připraven. Ve 42. minutě navíc překvapil Godlu střelou od modré čáry Mikuš a přiblížil Východočechy důležité výhře. Rytíři ale nesložili zbraně a v přesilovce se jim podařilo snížit. Austinovu střelu dorazil Zikmund.

Pardubice ale získaly tříbrankový náskok brzy zpět. Kousal sice trefil v přesilovce jen tyč, v 53. minutě však Godlu překonal počtvrté Svačina. Jágr sice dokázal opět snížit, čtrnáctý gól kladenské legendy však domácím k obratu nepomohl. Poslední slovo měl naopak Tybor, při jehož gólu si navíc Godla zřejmě obnovil zranění.

Vítkovice - Plzeň 3:1

Vítkovice udělaly další krok k setrvání v nejvyšší soutěži, když porazily Plzeň 3:1. Ač inkasovaly jako první z hole nejlepšího extraligového střelce Milana Gulaše, skóre ve druhé polovině utkání otočily dvěma góly Alexandra Malleta a jednou trefou Ondřeje Romana. Ostravané proti Škodě zabodovali po šňůře čtyř porážek.

Hradec Králové - Litvínov 4:5 po sn.

Hokejisté Litvínova zvítězili v Hradci Králové 5:4 po samostatných nájezdech, přestože zkraje třetí třetiny prohrávali 2:4. Verva i díky prohře Kladna s Pardubicemi 2:5 má ze třinácté pozice na poslední Rytíře dvoubodový náskok a navíc souboj k dobru. O důležitou výhru Severočechů v boji o záchranu se postarali dvěma góly a proměněným nájezdem Richard Jarůšek a třemi asistencemi Martin Hanzl. Rozhodující nájezd obstaral Viktor Hübl.

Olomouc - Liberec 2:1

Olomouce porazila Liberec 2:1. Hanáci sice inkasovali jako první, ale ještě v úvodní části dokázali vývoj zápasu proti lídrovi tabulky otočit. Bílí Tygři neprodloužili sérii tří výher, domácí se naopak čtvrtou výhrou z posledních pěti utkání výrazně přiblížili jistotě účasti ve vyřazovacích bojích. Vítězný gól dal Lukáš Klimek. Skvělý extraligový debut prožil osmnáctiletý domácí gólman Vojtěch Mokrý, k úspěchu pomohl 25 zákroky.

47. kolo hokejové extraligy:

HC Energie Karlovy Vary - HC Oceláři Třinec 2:6 (1:3, 1:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 6. Gríger (Stříteský, Šenkeřík), 31. Eminger (Graňák, V. Polák) - 3. M. Stránský (Marcinko, P. Vrána), 9. P. Vrána (M. Doudera, Gernát), 19. Galvinš (Chmielewski), 28. Gernát (Marcinko, Chmielewski), 47. M. Doudera (P. Vrána), 52. M. Doudera (Hrňa, Dravecký). Rozhodčí: Pražák, Šindel - Gerát, Hynek. Vyloučení: 5:5, navíc Vondráček (Karlovy Vary) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:3. Diváci: 4048.

Rytíři Kladno - HC Dynamo Pardubice 2:5 (0:0, 0:2, 2:3)
Branky a nahrávky: 49. Zikmund (Austin, O'Donnell), 55. Jágr (Zikmund) - 32. Látal (Paulovič), 34. Harju (Poulíček), 42. J. Mikuš (Látal, Kusý), 53. Svačina (Látal), 57. Tybor (R. Kousal, Vondrka). Rozhodčí: Lacina, Hodek - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 5200 (vyprodáno).

HC Vítkovice Ridera - HC Škoda Plzeň 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 30. Mallet (J. Hruška, Šišovský), 41. Roman (L. Kovář), 60. Mallet (Schleiss) - 25. Gulaš (Mertl, Vráblík). Rozhodčí: Hradil, Kubičík - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 1:3. Bez využití. Diváci: 5325.

Mountfield Hradec Králové - HC Verva Litvínov 4:5 po sam. nájezdech (3:1, 0:1, 1:2 - 0:0)
Branky a nahrávky: 3. Cingel (Miškář), 5. Jergl (Eklund, Cingel), 17. Klíma (Jergl), 41. Perret (Klíma, Jergl) - 9. Jarůšek (Helt, M. Hanzl), 40. Pospíšil (Lukeš, Moravčík), 43. Mahbod (M. Hanzl, Ščotka), 45. Jarůšek (Mahbod, M. Hanzl), rozhodující sam. nájezd Hübl. Rozhodčí: Obadal, Stano (SR) - Lučan, Špůr. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:1. Diváci: 5006.

HC Olomouc - Bílí Tygři Liberec 2:1 (2:1, 0:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 4. P. Musil (Škůrek), 12. Klimek (Nahodil, P. Musil) - 3. Rychlovský (J. Šír). Rozhodčí: R. Šír, Mrkva - Hlavatý, Rampír. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. Diváci: 4112.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme