Hokejisté Vítkovic přestříleli Brno 6:3, v letošní extraligové sezoně porazili Kometu už potřetí

Hokejisté Vítkovic vyhráli v jediném čtvrtečním utkání 41. kola extraligy v Brně 6:3 a moravského rivala porazili i potřetí v sezoně. O vítězství rozhodli dvěma góly během minuty a půl ve třetí třetině. Dvakrát se v zápase trefil Lukáš Krenželok, který byl kapitánem za absentujícího Romana Poláka. Kometa neuspěla v domácím prostředí po sérii pěti výher, Vítkovice se v neúplné tabulce bodově dotáhly na čtvrtou Plzeň.

Tento článek je více než rok starý.

Brno Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči Vítkovic se radují z vítězství.

Hráči Vítkovic se radují z vítězství. | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

Brno začalo snahou o nápor, ale ve třetí minutě ho zmrazila chyba Kučeříka, který ve vlastním obranném pásmu „namazal“ do ideální pozice Chlánovi, ten nedal Tomkovi šanci a otevřel skóre.

Koronavirová nákaza hokejistů Českých Budějovic, kvůli několika případům odložili dva zápasy

Číst článek

Hosté se po zisku vedení semkli ještě více do obranného bloku a vytvořili před Stezkou téměř neprostupnou bariéru.

Nepřekonal ji v přesilovce ani Mueller ani Střondala, a tak vyrovnání přišlo až po ofenzivním nájezdu obránce Tanseyho.

Vyrovnaný průběh

Hokej s důrazem na obranu se hrál i v dalším průběhu. Hodně se bojovalo o střední pásmo, šancí bylo na obou stranách poskrovnu. Až se z nenápadné akce po pravém křídle procpal před Tomka Marosz a přesnou trefou do horního růžku znovu překlopil vedení na stranu Vítkovic.

Odpověď Brna dlouho nepřicházela, naopak hostující tým lépe bruslil a vytvářel si územní převahu s šancí Kováře na zvýšení náskoku. Kometě nepomohla ani přesilovka, opět dobře ubráněná vítkovickou čtveřicí.

Před koncem třetiny si vybral smolný okamžik brněnský gólman Tomek, když mu puk propadl za záda a došoural se za čáru.

Platnost gólu potvrdilo video. Brněnské chmury ale částečně smazal Mueller, který se 21. gólem sezony osamostatnil v čele střelecké tabulky i kanadského bodování extraligy.

Klíčová poslední třetina

Kometa srovnala gólový krok hned na začátku třetího dějství, Rákosův pas z rohu kluziště protlačil zblízka za Stezkova záda Vincour.

Domácí hokejisty srovnání nakoplo, poprvé v zápase získali územní převahu, ale jen na chvíli. Vítkovická defenziva byla i nadále pevná a ofenziva produktivnější, Krenželok zblízka podruhé překonal Tomka.

Definitivně pak chybující Kometu dorazil po brejku Flick a zajistil Vítkovicím třetí vítězství ze čtyř posledních venkovních zápasů, které gólem do prázdné branky ještě zpečetil Hruška.

41. kolo hokejové extraligy

HC Kometa Brno - HC Vítkovice Ridera 3:6:(1:1, 1:2, 1:3)

Branky a nahrávky: 18. Tansey (Šik, Střondala), 40. Mueller (Zaťovič, P. Holík), 42. Vincour (Rákos, R. Pavlík) - 3. Chlán, 27. Marosz (Solovjov, Lindberg), 39. Krenželok (Koch), 52. Krenželok (Lakatoš, Marosz), 53. Flick (Lednický, Kalus), 59. J. Hruška (Stezka). Rozhodčí: Šindel, Stano - Ondráček, Zíka. Vyloučení: 3:5. Bez využití. Diváci: 1000.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme