Vítkovice bodovaly po pěti zápasech, Pardubice přehrály 4:1. Zazářil ruský obránce Solovjov

Hokejisté Vítkovic porazili v 50. kole extraligy Pardubice 4:1. Na výhře Ostravanů se třemi body za gól a dvě asistence výrazně podílel ruský obránce Alexej Solovjov, dvě branky vstřelil útočník Jan Hruška. Domácí naplno bodovali po pěti zápasech, naopak pardubická šňůra bez plného bodového zisku už čítá pět utkání.

Litvínov Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči Litvínova se radují z gólu do sítě Pardubic

Hráči Litvínova se radují z gólu do sítě Pardubic | Foto: Petr Sznapka | Zdroj: ČTK

Oba týmy nastoupily bez řady opor, domácím chyběli zranění a nemocní Bukarts, Gewiese a Dej, hostům olympionik Blümel, potrestaný Camara a zraněný Říčka, tedy vesměs elitní střelci.

Další nákaza v týmech hokejové extraligy, do karantény musí Vítkovice i Brno

Číst článek

Od úvodních minut se hrál otevřený a rychlý hokej se snahou ohrozit branku soupeře. Do první šance se dostal vítkovický Krenželok po přihrávce Lakatoše, ale Klouček skryl puk v lapačce, na druhé polovině hřiště kontroval Kousal se stejným výsledkem.

Do vedení se dostali domácí, když Hruška z bezprostřední blízkosti využil zmatků v pardubické obraně a svým devátým sezonním gólem otevřel zápasový účet.

Pardubičtí vstoupili do druhé třetiny aktivně, dobře bruslili a forčekovali, nicméně žádnou větší příležitost k vyrovnání si přes pozornou obranu Vítkovic nevypracovali.

Vítkovické přesilovky

Naopak Vítkovice v této fází zápasu zdobila produktivita v přesilových hrách. Nejprve se dorážkou Bondrovy střely prosadil Marosz, v další početní výhodě propálil vše ruský obránce Solovjov a připsal si svůj třetí kanadský bod v zápase.

Východočeši museli k aktivnímu pojetí přidat i efektivitu, tlačili se před Stezku, který ale odolával.

Pardubice otočily v předehrávce kola zápas s Plzní v prodloužení, hvězdou byl dvougólový Camara

Číst článek

Ve 43. minutě vychytal Košťálka, další nápor zlikvidoval za přispění pevné obrany. Šanci vykřesal gól Zdráhala, po němž se hráči Pardubic do pasivních domácích ještě více opřeli.

Nevyužili ale přesilovku a ani hru v power play, naopak 14 sekund před koncem pečetil výhru domácích do prázdné branky Hruška.

Vítkovice se tak bodově dotáhly na páté České Budějovice, které v neděli nehrály, Pardubice zůstaly v tabulce třetí.

Kompletní výsledky Tipsport extraligy:

Verva i Liberec uspěly v prodloužení 🔥 Filip Novotný slaví první nulu za Hradec, Dynamo padlo v Ostravě 👀 #TELH

20:42 – 06. 02. 2022

4 20

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme