Motor České Budějovice hlásí celkem 28 případů koronaviru, tým však nechce posouvat start přípravy

Nováček hokejové extraligy Madeta Motor České Budějovice má už 28 nakažených koronavirem. Hráči jsou po vypuknutí epidemie v týmu od začátku týdne v karanténě a netrénují. Generální manažer klubu Stanislav Bednařík věří, že mužstvo zvládne odehrát nejbližší přípravný zápas 9. září v Karlových Varů. Začátek extraligy je naplánován na 18. září.

Tento článek je více než rok starý.

České Budějovice Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Motoru České Budějovice Václav Prospal

Trenér Motoru České Budějovice Václav Prospal | Foto: Jiří Luxík | Zdroj: www.hcmotor.cz

Do karantény museli Jihočeši během přípravy už podruhé. „Momentálně nikdo netrénuje. Komplikace je to veliká, první karanténa byla relativně dlouho před soutěží. Trenéři poté zhustil program a snažili se udělat vše proto, aby se vše dohnalo,“ řekl ČTK Bednařík.

Komplikace extraligového nováčka. Motor České Budějovice má v týmu 17 nakažených koronavirem

Číst článek

V současnosti má klub 21 nakažených hráčů, šest členů realizačního týmu a jednoho člověka z vedení.

„Jsme víceméně v karanténě a domácí izolaci dle nařízení hygieny. Všichni v klasické čtrnáctidenní karanténě a momentálně nevíme, zda bude zkrácena na deset dní, jak by to mělo platit od 1. září,“ uvedl Bednařík. Koronavirus se v týmu rozšířil zřejmě během cesty v klimatizovaném autobusu.

„Termín návratu nemáme. Číslo (nakažených) se od pondělí neustále navyšuje, takže nastupují do karantény v jiný den. Do soutěže (extraligy) na 99 procent nastoupíme. Nevíme ale, jak budeme připraveni,“ konstatoval Bednařík. České Budějovice se představí v nejvyšší soutěži po sedmi letech.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme