Extraligový lídr Třinec znovu prohrál, hokejistům Karlových Varů doma podlehl po nájezdech

Hokejisté Karlových Varů zvítězili v předehrávce 28. kola extraligy na ledě vedoucího Třince 4:3 po nájezdech. Rozstřel rozhodl v páté sérii David Kaše a k výhře pomohl premiérovým gólem v soutěži další útočník Vít Jiskra. Liberec veze výhru 2:0 z Olomouce. Kometa Brno na nájezdy ovládla přestřelku 7:6 s Litvínovem, Zlín v prodloužení přehrál 3:2 Mladou Boleslav a Pardubice porazily Vítkovice 4:3.

Třinec (Aktualizováno: 21:16 21. 12. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dva góly poražených dal Martin Gernát, který si vylepšil bilanci na 5+18 a v produktivitě obránců se bodově dotáhl na vedoucího Filipa Hronka (10+13). Pod všechny góly Ocelářů se podepsal Martin Růžička, který si upevnil vedení v kanadském bodování soutěže (10+26).

Olomouc jako první v sezoně ukončila třineckou nadvládu, výhru hostů zařídil jediným gólem Knotek

Číst článek

Hosté nastoupili i s uzdraveným Laukem a reprezentantem Kašem, který zamířil v neděli večer rovnou z letiště do Třince. Karlovy Vary ale postrádaly kvůli automatickému trestu na jeden zápas kapitána Skuhravého, jehož ve čtvrtém útoku nahradil Jiskra. Skuhravý byl s týmem alespoň na střídačce.

A právě devatenáctiletý Jiskra ve svém druhém extraligovém startu otevřel skóre. Prosadil se pohotovou dorážkou z úhlu po střele Mikysky a korunoval střeleckou aktivitu týmu v úvodní třetině (11:6).

Třinec začal od druhé části diktovat tempo hry a otočil vývoj utkání góly ve 24. a 28. minutě. Gernát vyrovnal z dorážky po střele Růžičky, který při druhé gólové situaci zakončil do prázdné branky po skvělé pasu Galvinše. Oceláři mohli vést výraznějším rozdílem, jenže šance Stránského, Draveckého i únik Hrehorčáka zastavil Novotný.

Hosté vystřelili ve druhé třetině jen dvakrát, ve 46. minutě ale z nenápadné akce vyrovnali. Koblasa sice v gólové šanci jen vyprášil Štěpánkův beton, z dorážky přesto vyrovnal bekhendem Kohout. Domácím vrátil vedení v 53. minutě Gernát, který si sjel před branku a zblízka našel místo nad lapačkou Novotného. Hosté ještě reklamovali bránění brankáři ve hře, ale s trenérskou výzvou neuspěli.

Karlovy Vary velmi rychle vyrovnaly, hezkou kombinaci v přečíslení tři na dva zakončil Flek a patřila jim i další střídání, ale šance Vondráčka i Mikúše zůstaly nevyužity.

Hosté promarnili v prodloužení i přesilovou hru, přesto získali v nájezdech bonusový bod. Nejdříve se prosadil v první sérii hostující Černoch, za domácí vyrovnal ve třetím kole Růžička. Poslední slovo měl Kaše, který uspěl s bekhendovou kličkou. Karlovy Vary tak porazily Třinec teprve podruhé z posledních 16 utkání a soupeři částečně oplatily dvě domácí prohry z úvodu sezony (2:5 a 2:7).

Předehrávka 28. kola hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Energie Karlovy Vary 3:4 po sam. nájezdech (0:1, 2:0, 1:2 - 0:0)

Branky a nahrávky: 24. Gernát (M. Stránský, Martin Růžička), 28. Martin Růžička (Galvinš, M. Stránský), 53. Gernát (Martin Růžička) - 12. Jiskra (Vondráček, D. Mikyska), 46. Kohout (Koblasa), 55. Flek (D. Kaše, Lauko), rozhodující sam. nájezd D. Kaše. Rozhodčí: Hodek, Kika - Axman, Bryška. Vyloučení: 2:1. Bez využití. Bez diváků.

HC Olomouc - Bílí Tygři Liberec 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 3. R. Pavlík (J. Vlach), 35. J. Vlach (Rosandič). Rozhodčí: Jeřábek, Vrba - Hynek, Votrubec. Vyloučení: 4:3. Bez využití. V oslabení: 0:1. Bez diváků.

Dohrávka 2. kola hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Kometa Brno 6:7 po sam. nájezdech (3:3, 2:2, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 8. Balinskis (F. Lukeš), 13. Fronk (Gerhát, P. Svoboda), 17. V. Hübl (F. Lukeš), 24. P. Zdráhal (M. Hanzl), 31. Irving (P. Zdráhal, Ščotka), 43. F. Lukeš (V. Hübl, Pospíšil) - 12. F. Král (P. Holík, Zaťovič), 12. Zaťovič (F. Král, P. Holík), 16. Kusko (Gulaši), 25. Valský (Schneider, Klepiš), 27. L. Horný (Plášek, Pyrochta), 44. Mueller (F. Král), rozhodující sam. nájezd F. Král. Rozhodčí: Pešina, Šír - Lučan, Kis. Vyloučení: 4:4. Využití: 2:1. Bez diváků.

Dohrávka 11. kola hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - HC Vítkovice Ridera 4:3 (0:1, 2:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 25. Blümel (Poulíček, Nakládal), 29. R. Kousal (J. Mikuš, Camara), 47. Svačina (Poulíček, Nakládal), 48. Camara (J. Mikuš, R. Kousal) - 13. Dej (M. Kalus, J. Hruška), 36. Mallet (Fridrich, Werbik), 57. Mallet (Schleiss, Gewiese). Rozhodčí: Hradil, Pražák - Brejcha, Gerát. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:0. Bez diváků.

Dohrávka 6. kola hokejové extraligy
BK Mladá Boleslav - PSG Berani Zlín 2:3 v prodl. (1:2, 0:0, 1:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 16. Kotala (Pláněk, Jääskeläinen), 48. Flynn (P. Kousal) - 1. Karafiát (Köhler), 7. Řezníček (Šlahař), 64. Vopelka (Honejsek). Rozhodčí: Hejduk, Šindel - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Bez diváků.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme