Už jsem se vyjádřil, nechci to dál rozdmýchávat, reagoval Varaďa po oznámení konce v Třinci

Kouč třineckých hokejistů Václav Varaďa odpověděl na spekulace o konci u prvního týmu Ocelářů po sezoně na svém blogu. Tam naznačil, že ne všichni v klubu táhnou za stejný provaz. A proto nedodrží sedmiletou smlouvu a ukončí ji už po dvou letech. Po vítězném zápase proti Kladnu ale bližší vyjádření poskytnout nechtěl.

Třinec Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Václav Varaďa v Třinci hodně pracoval s daty od video koučů a na střídačce využíval i tablet

Václav Varaďa v Třinci hodně pracoval s daty od video koučů a na střídačce využíval i tablet | Zdroj: Profimedia

„Chtěl bych říct, že jsem hrozně rád, že jsme dneska vyhráli. Už jsem se dostatečně vyjádřil a necítím potřebu to dál rozdmýchávat. Teď čekáme na příjezd majitele a pak se budou řešit podrobnosti,“ nechtěl se vyjadřovat trenér, který dovedl Třinec k posledním dvěma mistrovským titulům a také letos vede extraligovou tabulku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Václav Varaďa po sezoně na lavičce Třince skončí. Více v příspěvku Davida Procházky

A je z oznámeného konce Varaďovi smutno, nebo se mu ulevilo, že šel s informací ven?

„Už jsem částečně odpověděl, že jsem rád, že jsme vyhráli. Toho si vážím a také jsem rád, že je vás tu hodně. Tak ať se vám daří a přeju šťastnou cestu domů,“ odpovídal novinářům jako profesionální politik Václav Varaďa.

Na svém blogu nedávno uvedl: „V posledních měsících jsem cítil, že více energie musím spotřebovávat na přesvědčování okolí o tom, že moje vize je správná. Je to místo, kde je přesvědčení, komunikace a strategie rozvoje nastavena jinak, než jsem s ní ztotožněn já.“

Každopádně i hráči jsou překvapení a nechtějí se vyjadřovat. „Já bych to nekomentoval, je to čerstvé. Jsme profíci, musíme se s tím popasovat,“ uvedl zkušený útočník Erik Hrňa, který Varaďu v Třinci pamatuje ještě jako spoluhráče.

A podobně odpovídají všichni hokejisté. Jedno je ale jisté, radost z takového konce trenér Varaďa nemá.

„Musíte se zeptat hráčů, jak tu situaci cítí. Všichni jsou to dospělí lidé, všichni jsou zodpovědní za svá slova. Pokud budou mít potřebu se vyjádřit, tak se vyjádří, nevím, jak to vnímají,“ dodal kouč.

Je otázka, jak k takové situaci přistoupí vedení klubu a jak Třinec informace o Varaďově konci ovlivní ve zbytku sezony.

David Procházka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme