Trenér Vladimír Růžička se vrací do extraligy. Povede hokejisty Hradce Králové

Kouč Vladimír Růžička se vrací do extraligy. S dosavadním trenérem Tomášem Martincem povede hokejisty Hradce Králové. Mají vytvořit dvojici s rovnocennými kompetencemi. Klub informoval o Růžičkově příchodu na svém webu s tím, že momentálně se ještě dolaďují podmínky jeho smlouvy.

Tento článek je více než rok starý.

Hradec Králové Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Růžička, bývalý trenér hokejové reprezentace, na archivním snímku z roku 2015.

Vladimír Růžička, bývalý trenér hokejové reprezentace, na archivním snímku z roku 2015. | Foto: Filip Jandourek

Na Růžičkovi s Martincem nyní je, aby se domluvili na tom, jakým směrem se bude mužstvo ubírat. Zároveň spolu budou řešit skladbu realizačního týmu. Nově složená trenérská dvojice má vést mužstvo už v pátečním utkání na ledě Vítkovic a vedení klubu věří, že změna povede nejen k lepším výsledkům, ale rovněž ke zlepšení herního projevu.

Hokejisté Hradce Králové zpečetili postup v Lize mistrů kanonádou, Liberec v soutěži končí

Číst článek

„Spoléhám se na pracovitost, loajalitu a oddanost klubu v osobě Tomáše Martince, doplněnou talentem a obrovskou zkušeností Vládi Růžičky. Domnívám se, že jsme vytvořili nejsilnější trenérský tandem v extralize. Věřím, že budoucnost potvrdí správnost tohoto rozhodnutí,“ uvedl prezident a spolumajitel klubu Miroslav Schön.

Šestapadesátiletý Růžička, bývalý vynikající útočník a olympijský vítěz z Nagana, byl jakožto trenér dlouhodobě spjatý s pražskou Slavií. Od roku 2015 až do konce minulé sezony vedl Chomutov, který na jaře sestoupil z nejvyšší soutěže. Bývalý reprezentační kouč, jenž dovedl české mužstvo ke dvěma titulům mistrů světa (2005 a 2010), následně působil v prvoligové Kadani jako konzultant.

Královéhradečtí vyhráli na úvod extraligové sezony čtyři zápasy z pěti, ale v dalších pěti utkáních byla jejich bilance zcela opačná a přidali jen tři body. Vedle extraligy ale zvládli základní skupinu Ligy mistrů a zajistili si postup do play off.

Spekulace o Růžičkově příchodu se nakonec staly realitou i přesto, že v úterý Hradec Králové zdolal obhájce titulu Třinec 1:0 po samostatných nájezdech. V tabulce jsou Východočeši šestí se sedmibodovým mankem na vedoucí Brno.

Růžička je třetím novým koučem v rozehraném ročníku extraligy, v obou předchozích případech dosavadní hlavní trenér tým opustil. Nejdříve byl po porážce 4. října ve Zlíně v 7. kole odvolán z lavičky Pardubic Ladislav Lubina a tým převzal jeho asistent Radek Bělohlav. Minulý týden ve čtvrtek skončil ve Zlíně Antonín Stavjaňa a nahradil jej Robert Svoboda. V úterý nepřijalo vedení Litvínova rezignaci Jiřího Šlégra, jenž u týmu pokračuje.

A-tým @Mountfield HK povede nově z pozice hlavních koučů trenérský tandem Tomáš #Martinec – Vladimír #Růžička!
mountfieldhk.cz/clanek.asp?id=…

15:14 – 23. 10. 2019

4 10

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme