Faksa pomohl dvěma góly k výhře Dallasu. Vladař vychytal vítězství Calgary nad Tampou

Český hokejový útočník Radek Faksa dvěma góly řídil výhru Dallasu 4:0 nad Arizonou. Dominik Kubalík asistoval u jediné branky Detroitu při prohře 1:2 s Philadelphií. Jednu nahrávku zaznamenal také Tomáš Hertl, jehož San Jose podlehlo Columbusu 3:5. Brankář Daniel Vladař přispěl Calgary k výhře nad Tampou Bay 21 zásahy.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radek Faksa čeká na dorážku proti brankáři Connoru Ingramovi

Radek Faksa čeká na dorážku proti brankáři Connoru Ingramovi | Foto: Jerome Miron-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

První gól Faksa vstřelil ve třetí minutě, kdy z dorážky překonal gólmana Connora Ingrama a otevřel skóre zápasu. Druhou branku český forvard přidal ještě v první třetině. Ve 13. minutě se opět nejlépe zorientoval na brankovišti a zvýšil na 3:0.

Český útočník poprvé v sezoně získal dva body v jednom zápase a vylepšil svou bilanci na šest branek a čtyři asistence. Dallas i díky jeho přispění podruhé za sebou vyhrál 4:0 a udržel se v čele Západní konference.

Kubalík v závěru zápasu Detroitu proti Philadelphii vystřelil z pravého kruhu pro vhazování a jeho pokus dorazil za záda gólmana Cartera Harta Lucas Raymond.

Švédský útočník vykřesal Red Wings naději, Flyers ale těsné vedení 2:1 udrželi a díky třetí výhře z posledních pěti duelů se posunuli před svého soupeře na 12. místo tabulky Východní konference.

Ani Hertlova nahrávka na výhru nestačila. Český útočník připravil pro Tima Meiera úvodní branku zápasu, San Jose ale o vedení přišlo a prohrálo čtvrtý z posledních pěti zápasů. Hertl bodoval potřetí za sebou a se 42 body je druhým nejproduktivnějším Čechem v NHL.

NHL:

Buffalo - Anaheim 6:3, Calgary - Tampa Bay 6:3, Florida - Minnesota 5:3, Montreal - Toronto 3:2 v prodl., Ottawa - Winnipeg 1:5, Detroit - Philadelphia 1:2, NY Islanders - Carolina 2:5, St. Louis - Chicago 3:5, Nashville - Los Angeles 5:3, Dallas - Arizona 4:0, Columbus - San Jose 5:3. Vancouver - Edmonton 2:4, Vegas - Washington 6:2, Seattle - Colorado 1:2 po sam. nájezdech.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme