České Winter Hockey Games nabídnou legendy Nagana, tým fotbalistů či Jágrovo Kladno

Český hokej se v následující sezoně dočká několika zápasů pod širým nebem. Ve Špindlerově Mlýně se mohou těšit fanoušci na dva extraligové zápasy, jeden prvoligový duel i na hokej juniorský nebo ženský. A v Krkonoších se na led dostanou vedle Jaromíra Jágra a dalších hokejových legend i některé fotbalové hvězdy.

Od zpravodaje z místa Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr v dresu kladenských Rytířů

Jaromír Jágr v dresu kladenských Rytířů | Zdroj: Profimedia

„Odkryji první lajnu: v brance Pavel Kuka, první obranná dvojice Karel Poborský s Jiřím Novotným a v útoku liverpoolská trojčata Baroš-Šmicer-Berger,“ odhalil jména přislíbených účastníků Vladimír Šmicer.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si příspěvek z tiskové konference D+D Real Winter Hockey Games

Bývalý hráč Slavie nebo Liverpoolu povede fotbalové hvězdy v jednom z taháků pětidenních Winter Hockey Games, tím dalším budou extraligové zápasy Hradce Králové se Spartou Praha nebo Kladna s Pardubicemi, kde se představí také Jaromír Jágr.

„Pod širým nebem jsem odehrál dvě utkání. První jsem odehrál ve Philadelphii a vůbec jsem nevěděl, co od toho čekat. Bylo tam asi 50 tisíc diváků, i pro mě, o kterém se dá říct, že zažil skoro všechno, to byl neskutečný zážitek,“ řekla tvář „open air“ zápasu Jaromír Jágr.

Taková kulisa jako ve slavné NHL ho ale nečeká, jelikož k ledové ploše ve Špindlerově mlýně se dostane jen 7500 diváků. I tak se ale Jágr na český hokejový svátek těší. Při něm zasáhne kromě duelu svého Kladna i do zápasu českých hokejových legend proti těm slovenským, kam plánuje pozvat své slavné spoluhráče.

Kladno půjde do extraligové sezony se zámořskými posilami, azyl najde nejspíš v Chomutově

Číst článek

„Většina z nich budou hráči, kteří hráli v Naganu v roce 1998, alespoň tak to bylo v plánu. Takže nejlepší hráči historie českého hokeje se toho zápasu zúčastní.“

„Myslím si, že to bude velice kvalitní utkání, protože spoustu hráčů se po hokejové kariéře udržuje a chodí trénovat minimálně dvakrát, třikrát týdně. A slovenští hráči taky, takže to snad bude mít velice dobrou úroveň,“ doplňuje Jágr.

Vedle zmiňovaných zápasů extraligy a hokejových nebo fotbalových legend jsou v programu utkání první ligy, parahokejový duel Česka a Slovenska, nebo souboj univerzitního a ženského hokeje. Winter Hockey Games jsou na plánu mezi 7. a 11. prosincem.

Adam Weidenthaler Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme