Motor České Budějovice opouští 16 hráčů najednou, klub chce vsadit na mladé

Hokejový klub z Českých Budějovic po neúspěšné snaze probojovat se do baráže o extraligu výrazně obmění kádr. Z týmu odchází 16 hráčů včetně mistra světa Petra Vampoly, který ukončil kariéru.

České Budějovice Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Kladna vyhráli i druhý zápas v Českých Budějovicích

Hokejisté Českých Budějovic vypadli v semifinále WSM ligy s Kladnem | Foto: Václav Pancer | Zdroj: ČTK

Nový trenér Motoru České Budějovice Václav Prospal bude skládat téměř úplně nový kádr.

Neúspěšný tým z končící sezony, ve které Jihočeši vypadli v semifinále WSM ligy s Kladnem, opouští 16 hráčů. Klub o tom informoval na klubovém webu. 

'V první lize cítíte nenávist, chce vás porazit i šatnářka.' Karlovy Vary slaví návrat mezi elitu

Číst článek

V Českých Budějovicích už mimo jiné nebude působit Petr Vampola. Mistr světa z roku 2010 a český mistr se Vsetínem, Plzní a Libercem se rozhodl ukončit kariéru.

Luboši Robovi a Radku Prokešovi vedení nabídlo zkušební kontrakty, oba odmítli. Dalším osmi hokejistům klub nenabídl smlouvu, dva se vrací do svých kmenových klubů a čtyři dali přednost jiné nabídce. Václav Nedorost a Vlastimil Dostálek se chystají do extraligy.

O posilách management klubu jedná a první se chystá představit na začátku května, spoléhat chce také na své odchovance. Aktuálně se s prvním týmem připravuje devět mladíků, kteří vyhráli ligu staršího dorostu.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme