Zlatá hokejka bez překvapení. Anketu znovu ovládl David Pastrňák

Anketu Zlatá hokejka znovu vyhrál útočník Bostonu David Pastrňák. 22letý rodák z Havířova porazil stejně jako v loňském roce Jakuba Voráčka a svého spoluhráče Davida Krejčího.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Bostonu David Pastrňák

Útočník Bostonu David Pastrňák | Zdroj: Reuters

David Pastrňák obhájil prvenství ve Zlaté hokejce. Dvaadvacetiletý hráč Bostonu ovládl jubilejní 50. ročník ankety s náskokem 107 bodů před Jakubem Voráčkem z Philadelphie.

Gagarinův pohár je v Česku. ‚Nevěděl jsem, že jde o originál,‘ září vítěz KHL Sekáč

Číst článek

Před rokem Pastrňák předčil Voráčka o 49 bodů a stal se nejmladším vítězem v historii ankety. Třetí příčku obsadil stejně jako loni další útočník David Krejčí. Pastrňákův spoluhráč z Bostonu zůstal za Voráčkem o 34 bodů.

Nejlepším hráčem působícím v Evropě je na šestém místě Pavel Francouz, který hájil branku Čeljabinsku v KHL. Také reprezentační jednička uplynulé sezony zkusí štěstí v NHL, kde uzavřela smlouvu s Coloradem.

Ani jeden hlas nezískal Jaromír Jágr. Šestačtyřicetiletý rekordman ankety s dvanácti prvenstvími má za sebou vinou zranění nevydařenou sezonu, kterou začínal v dresu Calgary a končil v prvoligovém Kladně.

Jako nejlepší junior byl během slavnostního vyhlášení v pražském Foru Karlín oceněn podruhé za sebou devatenáctiletý Martin Nečas, který na jaře pomohl Brnu k obhajobě extraligového titulu. V hlavní anketě skončil Nečas sedmý.

50. ročník ankety Zlatá hokejka:

1. David Pastrňák (Boston Bruins/NHL) 659 bodů, 2. Jakub Voráček (Philadelphia Flyers/NHL) 552, 3. David Krejčí (Boston Bruins/NHL) 518, 4. Tomáš Hertl (San Jose Sharks/NHL) 360, 5. Ondřej Palát (Tampa Bay Lightning/NHL) 353, 6. Pavel Francouz (Traktor Čeljabinsk/KHL) 334, 7. Martin Nečas (Carolina Hurricanes/NHL; Kometa Brno) 250, 8. Ondřej Kaše (Anaheim Ducks/NHL) 234, 9. Martin Erat (Kometa Brno) 226, 10. Milan Gulaš (Škoda Plzeň) 199.

ČTK, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme