Pastrňák si obhajoby Zlaté hokejky cení, teď by chtěl ale sbírat týmové trofeje

Loni se stal nejmladším vítězem Zlaté hokejky, teď David Pastrňák triumf obhájil. Útočník Bostonu vyhrál 50. ročník ankety o nejlepšího českého hokejistu.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák s cenou pro vítěze ankety Zlatá hokejka.

David Pastrňák s cenou pro vítěze ankety Zlatá hokejka. | Foto: Ondřej Deml | Zdroj: ČTK

„Jsem rád, že tady můžu být mezi všemi hráči. Samozřejmě bych chtěl poděkovat rodi…Teda rodinu ještě nemám, doufám. Ale mamince, bráchovi a samozřejmě babičkám. Bez vás bych to nedokázal a ještě jednou děkuji,“ žertoval na pódiu Fora Karlín David Pastrňák.

Zlatá hokejka bez překvapení. Anketu znovu ovládl David Pastrňák

Číst článek

Pastrňák prožil nejlepší sezonu kariéry. Posbíral 80 bodů v základní části NHL, k tomu přidal dalších 20 v play-off a ještě stihl pomoci českému týmu na světovém šampionátu. Ze všech 99 odehraných zápasů se mu ale do paměti hluboko vryl jeden.

„Stoprocentně to byl sedmý zápas proti Torontu, bylo tam tolik emocí, že to bylo něco neskutečného. Jak jsme vyhráli, tak nám pak spadl obrovský kámen ze srdce. Je to jenom sport, ale sejde se na jednom místě tolik emocí, že je to obrovská zkušenost,“ říkal Pastrňák.

Nejmladší obhájce vítězství v anketě Zlatá hokejka si ceny nesmírně cení, ale přesto si pro nadcházející sezony plánuje sbírat spíš týmové trofeje.

„Samozřejmě bych nejradši začal Stanley Cupem a pak bych chtěl vyhrát mistrovství světa, olympiádu, Světový pohár a to by asi stačilo,“ říkal v žertu David Pastrňák.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme