Znojmo po devíti letech končí v mezinárodní EBEL lize. Vrátí se do některé z českých soutěží

Po devíti letech končí hokejisté Znojma v mezinárodní rakouské lize a v příští sezoně budou působit v české soutěži. Vedení Orlů se k tomuto kroku rozhodlo kvůli ekonomickým dopadům koronavirové pandemie a komplikacím, které může přinést účast v mezinárodní lize. Klub vlastní licenci na druhou ligu, v minulých týdnech se ale spekulovalo, že by mohl odkoupit právo startu v první lize například od Chomutova, který má finanční problémy.

Znojmo Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mezinárodní EBEL Liga (ilustrační foto).

Mezinárodní EBEL Liga (ilustrační foto). | Foto: Dado Ruvic | Zdroj: Reuters

„Na základě reálných předpokladů se Orli budou muset v důsledku pandemie vypořádat s výpadkem finančních prostředků pro následující ročník přesahujícím 60 procent loňského rozpočtu, který činil zhruba 36 milionů korun. To by bez přijetí preventivních opatření ohrožovalo samotnou existenci klubu,“ uvedli zástupci Znojma na klubovém webu.

Fotbalové derby v Bundeslize bude bez diváků, končí německá hokejová liga i mezinárodní EBEL

Číst článek

Orli plánovali, že budou v příští sezoně hospodařit s rozpočtem 40 milionů korun. Kvůli výpadku plánovaných příjmů ale nejsou schopni zajistit složení konkurenceschopného týmu. Navíc se obávají možné druhé vlny pandemie.

„Dalším výrazným faktorem, který zvyšuje nejistotu a znemožňuje jakékoliv plánování, je situace spojená s predikovanou druhou vlnou pandemie a omezeními, která se nyní mění prakticky každý den. Žádná z organizací našemu klubu momentálně není schopna zaručit, jak bude vypadat a za jakých podmínek probíhat další ročník rakouské mezinárodní soutěže,“ uvedl klub.

Jihomoravský celek zároveň naznačil, že se chce do rakouské mezinárodní ligy vrátit a mezi jeho dlouhodobé cíle nepatří startovat v první nebo druhé lize v Česku.

Největším úspěchem Znojma v lize EBEL byla účast ve finále v roce 2016, v němž podlehlo Salcburku. Před vstupem do rakouské soutěže hrálo dvě sezony první ligu, předtím bylo deset let účastníkem extraligy.

📢@Aptec Orli Znojmo se pro sezónu 2020/21 vrací do českých soutěží 🇨🇿 Jaké jsou důvody a plány klubu? Přečtěte si důležitý článek ❗️

🇦🇹 @Aptec Orli Znojmo kehren in der Saison 2020/21 nach 🇨🇿 zurück. Welche Gründe haben sie dafür und wie sehen ihre Pläne aus?

bit.ly/OrliDoCeska

12:00 – 22. 05. 2020

3 6

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme