Hokejisté Chicaga počtvrté v řadě prohráli, Calgary podlehlo v prodloužení Los Angeles

Chicago Blackhawks podlehli Torontu 2:3 po prodloužení. Rozhodující trefu si připsal William Nylander. V druhém utkání Los Angeles King porazili Calgary Flames 2:1 taktéž po prodloužení. Ani jeden z českých hráčů v žádném ze zápasů nebodoval. Jaromír Jágr opět nenastoupil a zůstává na listině zraněných hráčů.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zápas mezi Calgary a Los Angeles Kings

Zápas mezi Calgary a Los Angeles Kings | Zdroj: AP/ČTK

Skóre zápasu v Chicagu otevřel v šesté minutě domácí obránce Brent Seabrook po využité přesilové hře. Maple Leafs díky Mitchellu Marnerovi do konce prvního dějství srovnali a ve třetí třetině střední útočník Nazem Kadri dokonal v početní výhodě obrat. Blackhawks znovu odpověděli při hře pět na čtyři, vyrovnání zařídil centr Nick Schmaltz.

V nastaveném čase se Švéd Nylander ihned po vyhraném vhazování prodral do samostatného úniku. Bek Duncan Keith ho ale při zakončení seknul, a rozhodčí proto nařídil trestné střílení, které první hvězda večera dotáhla do úspěšného konce bekhendovým blafákem.

Noční zápas mezi Calgary a Los Angeles vynechal Jaromír Jágr, který je stále na listině zraněných hráčů. Už tak je nyní jasné, že rekord v počtu odehraných zápasů Gordieho Howea v letošní sezóně nepřekoná.

V tom šli jako první do vedení šest minut po začátku domácí z Calgary a dlouho svůj hubený náskok drželi. Až pět minut po startu třetí třetiny vyrovnal Muzzini. O vítězi rozhodlo až prodloužení, po kterém si o jeden bod navíc odnesli hosté z Kalifornie díky Pearsonovi.

Výsledky NHL

NHL:

Chicago - Toronto 2:3 v prodl. (1:1, 0:0, 1:1 - 0:1)

Branky: 6. Seabrook, 48. N. Schmaltz - 17. Marner, 45. Kadri, 61. W. Nylander z trestného střílení. Střely na branku: 36:36. Diváci: 21.563. Hvězdy utkání: 1. W. Nylander, 2. Andersen, 3. Kadri (všichni Toronto).

Calgary - Los Angeles 1:2 v prodl. (1:0, 0:0, 0:1 - 0:1)

Branky: 15. Monahan - 45. Muzzin, 65. Pearson. Střely na branku: 31:27. Diváci: 19.004. Hvězdy utkání: 1. Kuemper (Los Angeles), 2. Monahan (Calgary), 3. Pearson (Los Angeles).

ČTK, bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme