Hokejistům Chomutova dluží vedení výplaty. Do stávky zatím jít neplánují

Jako v kanceláři bankéřů si může připadat návštěvník šatny hokejistů Chomutova, kterému aktuálně v extralize patří průběžné páté místo. Jedním z hlavních debatních témat v ní totiž nejsou pouze výsledky na ledě, ale také finance. Hráčům totiž severočeský klub opět dluží peníze. Opakuje se tak situace z léta.

Tento článek je více než rok starý.

Chomutov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Chomutovští Piráti

Chomutovští Piráti | Zdroj: ČTK

Podle kapitána mužstva Michala Vondrky nejsou dlužné částky tak vysoké jako po skončení minulé sezony, ale platební morálka klubu má k ideálu daleko.

„Něco nám dluží, něco tam teď probíhá. To je spíš interní. Já si myslím, že ta situace, co byla loni, se opakovat nebude, aspoň v mém případě. Je to rozdíl, když jsem do toho šel sám, tak sezona nebyla, těžko se s kluky nějak domlouvat, ale teď sezona je. Kluci se k tomu taky postavili stejně jako já, je nás hodně, co se do toho vrhli. Počkáme a uvidíme,“ prozradil pro Radiožurnál Vondrka.

Ten v létě v klubu jako jediný z hráčů podal kvůli dlužným výplatám výpověď, ale nakonec v Chomutově podepsal novou smlouvu.

Liberec prohrál v Boleslavi a je až třináctý. Litvínov už není poslední, Nečas po návratu skóroval

Číst článek

Vedení klubu se i přes několik urgencí k záležitosti ještě nevyjádřilo. Piráti nedávno v extralize prohráli šestkrát za sebou a někteří jejich fanoušci to začali přičítat právě tomu, že jsou hráči opět bez výplat.

„Ne, to si nemyslím, my jsme profesionálové a to jen lidi zase vytvářejí nějaké konspirační teorie. To vůbec není tím,“ reagoval na to klíčový obránce Juraj Valach s tím, že finanční problémy ale řeší také on.

„Asi každý chápe, že kdyby nějaký normální člověk chodil do fabriky a nedostal by tři čtyři výplaty, tak by tam asi nechodil. Já bych se k tomu nechtěl vyjadřovat. Jsme tu, hrajeme a věříme, že se ta situace nějak zlepší,“ dodává Vlach. O stávce či bojkotu zápasů hokejisté Chomutova neuvažují.

David Kalvas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme