Hokejisty Sparty by mohl trénovat Němec Uwe Krupp, klub potvrdil velký zájem o jeho angažmá

Hokejovou Spartu by mohl trénovat Uwe Krupp, který se jako první německý hokejista dokázal prosadit v NHL a je i vítězem Stanley Cupu. Informaci potvrdil na svých stránkách klub. Pražský celek vedl před ním František Výborný, který skončil na konci nepříliš povedené sezóny, kdy Sparta vypadla v předkolo play-off s Libercem.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 10:51 27. 4. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté pražské Sparty v zápase proti Boleslavi

Hokejisté pražské Sparty v zápase proti Boleslavi | Zdroj: ČTK

Jako první zveřejnil informaci o angažmá nového trenéra deník Sport a klub na svých stránkách následně potvrdil jednání s agenturou, která trenéra zastupuje a vyvrátil informace o tom, že by už došlo k podpisu smlouvy.

„Můžeme říct, že o trenéra Uwe Kruppa máme eminentní zájem a aktuálně řešíme s jeho agenturou jeho příchod,“ potvrdil informaci Radiožurnálu tiskový mluvčí Sparty Tomáš Zetek.

'Někdy to byla velká frustrace.' František Výborný ukončil po vyřazení Sparty svou trenérskou kariéru

Číst článek

Uwe Krupp se jako první Němec dokázal výrazně prosadit v zámořské NHL. V sezoně 1995/1996 vyhrál s Coloradem Stanley Cup.

Ten se mu pak povedlo získat ještě jednou, a to o šest let později s Detroitem, ale kvůli nízkému počtu zápasu není na poháru uvedeno jeho jméno.

Po ukončení aktivní kariéry se Krupp vrhl na tu trenérskou a vedl například německou seniorskou reprezentaci. Jeho posledním angažmá bylo u týmu Berlin Eisbären, který v letošní sezóně dovedl do finále, kde jeho celek prohrál s Mnichovem.

V právě skončeném extraligovém ročníku vedl Spartu nejdříve Jiří Kalous, který byl odvolán po 17. kole a jeho místo zaujal František Výborný. Ten pak skončil poté, co Sparta vypadla v předkole play-off s Libercem. Výborný následně ukončil i svou trenérskou kariéru.

bor, top Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme