Bude s čím hrát? Kluby řeší nedostatek hokejek, dovoz z Číny je kvůli koronaviru omezený

Omezení letecké dopravy v souvislosti s koronavirem může postihnout i hokejisty. Velká část hráčů v NHL totiž odebírá hokejky právě z Číny, a tak by se v extrémním případě mohlo stát, že by neměli s čím hrát. Potíže mohou mít i české extraligové kluby.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lední hokej (ilustrační foto)

Lední hokej (ilustrační foto) | Zdroj: Pixabay

Hokejisté v NHL používají z velké části hole značek CCM a Bauer, které se vyrábějí v Číně. Tyto dvě značky tvoří podle serveru Bostonglobe.com 75 procent odběru všech hokejek v NHL.

NHL si připomíná historii hráčů tmavé pleti. Nejslavnější hokejová liga zve fanoušky na výstavu

Číst článek

A analytik televizní stanice NBC Pierre McGuire v přímém přenosu utkání Buffala s Detroitem potvrdil, že podle informací od kustodů zámořských týmů se zásoby hokejek úží.

Pořád je tu ale ještě zbývající zhruba čtvrtina hráčů, kteří neberou hole z Číny, ale používají ty se značkou Warrior. U nich není cesta z fabriky na stadion tak dlouhá, Warrior vyrábí své hokejky v mexické Tijuaně.

A je tu i dobrá zpráva pro hráče, kteří upřednostňují značku Bauer. Většina hokejového vybavení, které má firma objednané a má putovat z Číny, už je ve skladech a obchodech ve Spojených státech.

Hradci zásoby ubývají

Nedostatek holí může souviset i s tím, že Číňané týden nepracovali po oslavách Nového roku, který měli 25. ledna. Problémy s dodávkou hokejového vybavení tak mohou mít i české extraligové kluby.

Jsem hrdý na kluky, fanoušky i na město, říká útočník Smoleňák po prohraném finále Ligy mistrů

Číst článek

„Jsme v kontaktu s naším dodavatelem, hole mu mají přijít, ale z Číny to zatím není možné. Na jednoho hráče zatím máme pět šest hokejek, akorát u jednoho máme větší problém. Teď se odehrají zase tři kola, situace nebude dobrá,“ popsal Radiožurnálu stav v Hradci Králové vedoucí mužstva Ladislav Souček.

Bílí tygři Liberec nebo obhájci extraligového titulu z Třince naopak mají zásoby dostatečné.

„Máme štěstí, že poslední objednávky dorazily do Třince ještě před uzavřením některých fabrik, takže bychom s holemi měli vydržet do konce sezony. Pokud se tak náhodou nestane, máme připravené operativní řešení, aby nebyla činnost A-mužstva nijak omezena,“ řekl tiskový mluvčí Ocelářů Radim Sajbot.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme