Litvínovský Trávníček před druhým kolem baráže: Nedá se spoléhat na dobrý začátek

Hokejisté Jihlavy a Litvínova se v pátek pokusí zvýšit své naděje na udržení extraligy pro nadcházející sezónu. Oba celky v prvním kole baráže zvítězily, ale hráči vědí, že to je jen začátek, na který se nedá spoléhat.

Tento článek je více než rok starý.

Litvínov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Litvínovský Michal Trávníček během barážového utkání s Karlovými Vary.

Michal Trávníček. | Foto: Ondřej Hájek | Zdroj: ČTK

„Nezdá se to, ale je to dlouhodobější soutěž a po jednom zápase se to nedá hodnotit. Zkušenost z minulé baráže je, že je ta soutěž dlouhodobá a že se nedá spoléhat na dobrý start, protože pak polevit by se nemuselo vyplatit,“ uvědomuje si útočník Litvínova Michal Trávníček.

Jihlavský Straka začal baráž hattrickem, Dukla zvítězila nad Kladnem 4:0

Číst článek

Podobná slova byste zaslechli i v jihlavské kabině. Oba týmy, které hájí v baráži extraligovou příslušnost, v prvním kole zvítězily, ale bylo to na domácím ledě. Tentokrát se představí Jihlava v Karlových Varech a Litvínov v Kladně. Právě Rytíři byli se svým vystoupením na úvod dvanáctikolové bitvy nejvíce nespokojeni. Vždyť Dukle nevstřelili ani branku, a tak v pátek touží o odplatě

„Asi jsme se nedokázali přeorientovat na tu vyšší úroveň. Zkusíme to na domácím ledě, to už snad nebudeme tolik ustrašení a půjdeme do toho, jako jsme do toho šli v play-off,“ slibuje asistent kladenského trenéra Pavel Patera.

Patera bude znovu na lavičce nejen s hlavním koučem Miloslavem Hořavou, ale také s majitelem Rytířů Jaromírem Jágrem. Na straně litvínovské Vervy bude zase stát další olympijský vítěz z Nagana Jiří Šlégr. Ale žádné velké pošťuchování slavných osobností historie českého hokeje nečekejte.

Jihlavský Straka po třech gólech proti Kladnu: V play-off nebo v baráži jsem nedal hattrick ani nepamatuju

Číst článek

„My se samozřejmě soustředíme především sami na sebe. Řekli jsme si, že na soupeře moc koukat nechceme, protože je to o tom, jaký výkon podáme my. Takže já taky nebudu koukat, jestli tam Jarda je, nebo není. Je to soupeř jako každý jiný a my máme cíl, za kterým si půjdeme,“ nechce se rozptylovat ničím jiným než výkonem svých svěřenců Jiří Šlégr. 

Zápas Kladna s Litvínovem začne v 18.00, Jihlava se v Karlových Varech představí o půl hodiny dříve.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme