Hokejisté Třince i Brna na závěr základní části Ligy mistrů prohráli. Kometa se ale představí v play off

Hokejisté Třince i Brna se rozloučili se základní částí Ligy mistrů porážkami. Oceláři prohráli ve skupině E na ledě Storhamaru Hamar 2:6, Kometa padla v Zugu 1:2. Brno ale již mělo zajištěný postup do play off.

Curych/Hamar Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Utkání mezi Kometou Brno a Litvínovem

Ilustrační foto | Foto: Luboš Pavlíček | Zdroj: ČTK

Zatímco Oceláři byli již před utkáním bez šance postoupit ze skupiny E do play off, norský šampion si výhrou zajistil účast ve vyřazovací části. Hamaru k postupu pomohla i výhra Tappary Tampere nad Djurgaardenem, díky které se mu podařilo v konečné tabulce předstihnout švédský tým.

Plekanec nastoupil k 1000. zápasu v NHL. Jubilejní utkání ozdobil gólem a oceněním pro hvězdu utkání

Číst článek

Storhamar vykročil za postupem již v první třetině, kterou vyhrál 2:0. Oceláři sice poté, co inkasovali třetí gól, dokázali zásluhou Polanského a Svačiny snížit na 2:3, obrat se jim ale nepodařil. Ještě ve druhé dvacetiminutovce inkasoval Hamerlík počtvrté a ve třetí části ještě dvakrát.

„Start do utkání jsme neměli takový, jaký jsme si představovali. Postupem času se náš výkon zvedal a především ve druhé třetině jsme si vytvořili mnoho šancí, ale hrozně lacině jsme inkasovali. Dopouštěli jsme se hloupých faulů, které nás stály výhru. Navíc domácí dali tři góly v přesilovkách,“ uvedl trenér Ocelářů Václav Varaďa na klubovém webu.

Z porážky nedělal tragédii. „Měli jsme tady několik mladých kluků, pro které to byl jeden z prvních mezinárodních zápasů. Někteří hráči dostali šanci k tomu, aby se porvali o sestavu pro extraligu,“ dodal.

Výhru úřadujícího norského šampiona režírovali bratři Patrick a Steffen Thoresenovi, kteří se podepsali pod pět branek Hamaru. Zkušenější Patrik vstřelil gól a přidal dvě asistence, mladší Steffen dvakrát skóroval.

Hořavovi trenérská premiéra na lavičce Mladé Boleslavi nevyšla. Liberec rozstřílel Litvínov 5:0

Číst článek

Mistrovská Kometa měla před utkáním stejně jako Zug zajištěný postup a do Švýcarska odcestovala bez řady hráčů základního kádru. Šanci tak dostali junioři i hráči z prvoligové Třebíče. Rozhodující náskok si Zug vypracoval již v první třetině, kdy brankář Dostál dvakrát inkasoval.

Hned na začátku druhé části dokázal snížit Hruška, vyrovnat se však Kometě nepodařilo, i když byla střelecky aktivnější než soupeř. Brankář Aeschlimann však podal výborný výkon, při závěrečné power play Brna mu po Karabáčkově střele pomohla tyč.

EV Zug - Kometa Brno 2:1 (2:0, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 6. Lammer (Schnyder, Stenteler), 18. Simion (Widerström, Albrecht) - 21. Hruška (Barinka). Rozhodčí: Sjöqvist (Švéd.), Wiegand - Borga, Castelli (všichni Švýc.). Vyloučení: 5:2. Bez využití.
Sestava Brna: Dostál - Barinka, Mikyska, Kowalczyk, Bartejs, Malec, Mlčák - Plášek, J. Hruška, Mallet - Horký, R. Zohorna, Karabáček - Kratochvíl, Süss, Mlynář - Dočekal, Novák, Škvrně. Trenéři: Pokorný, Horáček a Oslizlo.

Storhamar Hamar - Oceláři Třinec 6:2 (2:0, 2:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 11. Östli (Jensen, Larrivée), 14. Rönnild (Zettergren, P. Thoresen), 22. S. Thoresen (Rönnild), 35. Irving (P. Thoresen), 44. P. Thoresen (Zettergren, Irving), 47. S. Thoresen (Östli) - 26. Polanský (Hladonik), 32. Svačina (Gernát, Matyáš). Rozhodčí: Ansons (Lot.), Hansen - Killian, Braten (všichni Nor.). Vyloučení: 4:7. Využití: 2:0.
Sestava Třince: Hamerlík - Gernát, Bartko, D. Musil, Galvinš, M. Doudera, Adámek, Matyáš - Hladonik, Polanský, Svačina - Dravecký, Werek, Chmielewski - Cienciala, M. Kovařčík, O. Kovařčík - Raška, Peterek, Hrňa. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme