Hokejová osmnáctka velký obrat nedotáhla. Ve čtvrtfinále MS podlehla Finsku 5:6 v prodloužení

Česká hokejová reprezentace do 18 let vypadla na MS ve čtvrtfinále. Proti Finsku mladíci prohrávali už 1:5, dokázali vyrovnat, ale po prodloužení se radují Seveřané.

Tento článek je více než rok starý.

Poprad Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká reprezentace do 18 let

Česká reprezentace do 18 let | Foto: Hokej.cz

Pro český tým turnaj skončil s nelichotivou bilancí jediné výhry z pěti utkání. Zvítězil pouze nad Běloruskem, které bojuje o udržení. Od zisku stříbra v roce 2014 vypadla česká osmnáctka již ve čtvrtfinále potřetí za sebou.

Klíčový duel turnaje začal Varaďův výběr se Škarkem v brance. Finové, kteří během sezony vyhráli jen jeden z pěti vzájemných duelů, začali ve stejném duchu, jak odehráli základní skupinu, v níž neztratili ani bod. Na brzkou trefu Heiskanena ještě odpověděl Mikyska, ale pak se dlouho zdálo, že přijde další čtvrtfinálový výprask.

Mezi 15. minutou a koncem první třetiny Seveřané třikrát udeřili a vyhnali Škarka na střídačku. Ani jeho náhradník Patera však neudržel čisté konto dlouho. Když se ve 26. minutě trefil podruhé Talvitie, ožívaly vzpomínky na loňský debakl 0:8 s Američany. Čeští mladíci ale nerezignovali.

Novou vlnu energie do žil jim vlilo brzké snížení, když se na začátku 28. minuty prosadil v přesilovce dorážející Chytil. Přesně po 32 odehraných minutách ho napodobil Škvrně, který se blýskl parádní individuální akcí. A když uspěl ještě před druhou přestávkou Machala, spěl duel do dramatické koncovky.

Finové se postupně zaměřili na hlídání těsného náskoku, což se jim vymstilo. V 58. minutě našlápl Hladoník ve středním pásmu, našel skvěle Zadinu a bylo vyrovnáno. V samém závěru základní hrací doby mohli ještě Finové v přesilovce strhnout vítězství na svou stranu, dokonce už se i radovali, ale během velké skrumáže kotouč za brankovou čáru nedostali, což potvrdil i sudí u videa.

V prodloužení byly k vidění velké šance na obou stranách, ale rozhodnutí přišlo až 58 vteřin před koncem při hře tři na tři, když pykali na trestné lavici Machala a Vesalainen. Heiskanenovu možnost ještě pokryl Patera, ale Virtanen byl u vyraženého kotouče nejrychleji a poslal ho do sítě.

Mistrovství světa hokejistů do 18 let na Slovensku:
Čtvrtfinále:
Finsko - ČR 6:5 v prodl. (4:1, 1:3, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 3. Heiskanen (Vaakanainen, Vesalainen), 15. Nyman (Vesalainen), 19. Vaakanainen (Ikonen, Heiskanen), 20. Talvitie (Heiskanen, Ylonen), 26. Talvitie (Virtanen, Ylonen), 70. Virtanen (Heiskanen) - 8. D. Mikyska (Hrabík, J. Dvořák), 28. Chytil (F. Zadina, Safin), 32. Škvrně (Kondelík, D. Mikyska), 39. Machala (Nečas, Kvasnička), 58. F. Zadina (Hladoník, Hrabík). Rozhodčí: Kuljev (Rus.), Nikolic (Rak.) - Kupčus (Lot.), Yletyinen (Švéd.). Vyloučení: 6:6. Využití: 1:2. Diváci: 1194.
Sestava ČR: Škarek (20. Patera) - Mikyska, Kvasnička, Galvas, F. Král, Buchtela, Šalda, Bednář - M. Kaut, Nečas, Machala - Hladoník, Hrabík, F. Zadina - Kern, Chytil, Safin - J. Dvořák, Kondelík, Škvrně. Trenér: Václav Varaďa.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme