Hokejisté na závěr Švédských her prohráli s Ruskem 1:3, o vítězství v turnaji nepřišli

Česká hokejová reprezentace bez největších opor na závěr Švédských her podlehla Rusku 1:3. Ani porážka ale nepřipravila tým Miloše Říhy o vítězství v turnaji. Další duely čekají národní tým 10. a 13. dubna v Euro Hockey Challenge proti Rakousku.

Tento článek je více než rok starý.

Stockholm Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejová reprezentace v zápase proti Rusku

Hokejová reprezentace v zápase proti Rusku | Foto: TT News Agency/Fredrik Sandberg | Zdroj: Reuters

Svěřenci trenéra Miloše Říhy sice vedli od 29. minuty díky brance Tomáše Zohorny, ale ještě ve druhém dějství Rusové otočili stav dvěma góly Andreje Kuzmenka. V 54. minutě dovršil výsledek Alexandr Kadějkin.

Sekáč ze sebe díky gólům ‚sundal opici.‘ První útok reprezentaci po zápase s Finy opouští

Číst článek

V úvodním dějství se hrálo dlouho bez velkých šancí. Češi se ubránili při Kvapilově vyloučení a sami se také neprosadili při Burdasovově pobytu na trestné lavici. V 11. minutě prověřil Konovalova poprvé vážněji Koblížek. Češi odolali i při trestu Stránského, při kterém se ocitl ve dvou šancích Kuzmenko. Při první zasáhl Hrubec a při druhé neměl útočník Petrohradu přesnou mušku.

Hned na startu druhé části se po Arzamascevově chybě dostal sám před Konovalova kapitán Zaťovič, ale gólman Jaroslavle vytěsnil jeho střelu lapačkou. Při vyloučení Kagarlického zahrozili v oslabení Rusové a po přihrávce Svetlakova ztroskotal na Hrubcovi Michejev.

Po 57 sekundách se navíc český výběr obral o početní výhodu špatným střídáním a při hře čtyř proti čtyřem byla blízko gólu sborná, protože Jelesin trefil tyč. V 29. minutě se ale radovali Češi. Po Koblížkově protečování do útočného pásma Tomáš Zohorna prostřelil Konovalenka z levého kruhu.

Vzápětí dorážel před Hrubcem osamocený Svetlakov, ale gólman Třince odolal. V 35. minutě už ale bylo vyrovnáno. Kuzmenko z pozice mezi kruhy zamířil přesně k levé tyči. Rusové měli navrch a Hrubec zlikvidoval šanci Nikonceva.

Brzy to bude 50 let, co si v téhle hale ve Stockholmu někteří Čechoslováci přelepili hvězdu na dresu proti SSSR. Dvě výhry poslaly lidi do ulic. “Vy nám tanky, my vám branky!” bylo na tranparentech. Ta doba mě fascinuje. A jsem rád, že jsem to nezažil... #srpen68 @Česká hokejová reprezentace

12:18 – 10. 02. 2019

6 65

V 38. minutě ujel sám Zernov, ale jeho střela se odrazila od horní tyče před brankovou čáru, což potvrdilo video. Sborná otočila stav 59 sekund před koncem druhé části. Kuzmenko z levého rohu nahodil puk před branku a Doudera jej nešťastně hokejkou srazil do vlastní branky.

Češi se na přelomu druhé a třetí třetiny neprosadili při Zubově vyloučení. Ve 47. minutě se mohlo změnit skóre na obou stranách. Nejdříve zkoušel bekhendovým pokusem dovršit hattrick Kuzmenko, ale Hrubec úspěšně zasáhl. Na druhé straně byl v úniku faulovaný Kulikem Zdráhal, ale Kvapil při trestném střílení zakončil forhendový blafák do levého betonu Konovalova.

Sedm minut před koncem zlikvidoval Hrubec šanci Nikonceva. V 54. minutě už ale tečoval úspěšně Rafikovovu střelu Kadějkin. Snížit mohli Radim Zohorna i z dorážky jeho bratr Tomáš, který ale následně putoval na trestnou lavici. Rusové si už náskok pohlídali.

Ze Švédska s pohárem! 🏆 Po dlouhých 25 letech vítězíme na Švédských hokejových hrách! 👏🏻

Děkujeme vám za podporu! 👋🏻 #narodnitym #jakolev 🦁

14:26 – 10. 02. 2019

10 183

Švédské hokejové hry ve Stockholmu, součást Euro Hockey Tour:
ČR - Rusko 1:3 (0:0, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 29. T. Zohorna (R. Koblížek, Zámorský) - 35. Kuzmenko (Okulov), 40. Kuzmenko, 54. Kadějkin (Rafikov, Alexejev). Rozhodčí: Holm, Linde - Nordlander, Löfgren (všichni Švéd.). Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 1500.

vman, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme