Hokejová reprezentace nastoupí v retro 'svetrech'. Jak se zapotí, mohou ztěžknout, přemýšlí Voráček

Čeští hokejisté se posunou v čase 70 let nazpět. V roce 1947 totiž vyhrálo Československo mistrovství světa a při vzpomínce na to dnes nastoupí v replikách dresů z poválečné doby. Jsou to ale spíš svetry než dresy.

České Budějovice Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Ještě jsem je neviděl a těším se na ně. Uvidíme, jak budou vypadat. Každá možnost hrát v jiných dresech, hlavně v nároďáku, je pro každého čest. Každý takovýhle zápas je speciální," říká obránce Radko Gudas.

V replikách dresů - tedy ve svetrech - nastoupí čeští hokejisté dnes proti Švédům, odehrají v nich první třetinu, pak se převléknou do vlastních. Jeden takový svetr se vyráběl dvě hodiny, hodinu se pletl, zbytek času sešíval.

„Zahlédl jsem je a bude to zajímavé. Vypadá to, že když se člověk zpotí, tak budou těžknout, takže doufejme, že to bude dobré," těší se Jakub Voráček, který ale doufá, že se moc nezapotí. Replika staré látky by prý mohla velmi přibrat na váze.

„Doufejme, že bude hodně přesilovek. Když se mě zeptáte po první třetině, tak vám řeknu, jaké to tenkrát muselo být," přemýšlí český útočník.

Během své kariéry si zahrál i ve fotbalovém dresu, nebo v tom hokejovém s kladenskou Poldi na prsou. Třeba v sedmé třídě hrál Voráček v čistě bílém dresu a na společné fotografii je i s Michaelem Frolíkem, Jiřím Tlustým nebo Ondřejem Pavelcem. Svetr z poválečné doby pro něj bude novinkou.

František Kuna, VM Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme