Bartošák má za vychytanou nulu i fotku s Lundqvistem. Zápas s Ruskem si užijí i nevidomí

Bylo to zápas, kde bylo k vidění přes 20 hráčů z NHL, víc jich měli Švédové, ale lepší byl nakonec český tým. Ten tak stále drží šanci, aby vyhrál brněnský turnaj před mistrovstvím světa.

Brno Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Patrik Bartošák vychytal proti Švédsku čisté konto

Patrik Bartošák vychytal proti Švédsku čisté konto | Foto: Luboš Pavlíček | Zdroj: ČTK

Když ve v polovině Dmitrij Jaškin překonal švédského brankáře Henrika Lundqvista podruhé, rozhodčí nakonec branku neuznali. Ty dvě další, které padly v závěru do prázdné branky, už platily bez nejmenších pochyb. Výhru 3:0 potvrdili Ondřej Palát a kapitán Jakub Voráček.

Česká hokejová reprezentace zdolala ve druhém přípravném utkání v Brně Švédsko 3:0

Číst článek

„Víme, že Švédové budou na mistrovství světa pomýšlet na medaile. Mají kvalitní mužstvo, vesměs všechno z NHL. My jsme rádi, že jsme se jim vyrovnali a v některých pasážích je přehrávali, ale je to furt jen příprava,“ varuje asistent trenéra Robert Reichel.

„Celou sezonu zápasy proti Švédsku nebyly špatné a věřím, že ten, co nás čeká příští týden, bude podobný,“ vyhlíží Reichel první zápas mistrovství světa, příští pátek nastoupí Češi právě proti Švédům, obhájcům zlata a týmu, který dovezl do Brna partu plnou hvězd.

Nejzkušenější ze švédské šatny je brankář Henrik Ljundquist a třeba pro českého brankáře Patrika Bartošáka to může být i malé osobní vítězství. Vychytal nulu v zápase, ve kterém stál na druhé straně muž, kterého obdivuje. Po zápase se s ním vyfotil.

„Jsem rád, že jsem si s ním zachytal, neberu ho jako extra soutěže. Při podávání rukou jsem se zeptal, jestli se s ním můžu vyfotit a souhlasil. Proběhlo to už na ledě. Možná si to dám na vchodové dveře,“ smál se.

Hokej pro nevidomé

Češi porazili Švédy 3:0 a na závěr turnaje nastoupí proti Rusům. Přímo na stadionu si ho užije i desítka nevidomých fanoušků v projektu Českého rozhlasu. V brněnské hale se dá čekat o poznání bouřlivější atmosféra než na tenise.

Tenis pro nevidomé. Zápas Prague Open komentoval expert Radiožurnálu se všemi detaily

Číst článek

„Byli jsme osloveni zástupci Světlušky, aby na nedělním utkání Česko – Rusko mohli nevidomí zažít tu báječnou atmosféru. Ihned jsme začali přemýšlet, jak to realizovat a uchopit, aby pro ně byl zážitek co největší,“ popisuje Petr Nitsche ze společnosti BPA, která se na akci podílí s Nadačním fondem Českého rozhlasu Světluška.

Nevidomí budou sedět na tribuně, na uších budou mít sluchátka, ve kterých uslyší dva komentátory, kteří budou na stadionu kousek od nich.

„Ve spolupráci s techniky a kolegy z Českého rozhlasu jsme museli vytipovat správná místa, aby neměli problémy s pohybem po aréně,“ vysvětluje.

Nevidomé oproti klasickému rozhlasovému komentáři zajímá třeba velikost hráčů, co se děje v hledišti někteří ocení i informace o barvách. Komentář budou mít jen pro sebe. A zatímco si minule z tenisu odnesl jeden asistenční pes tenisák, z hokeje Česko - Rusko to může být večer puk.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme