Problémy hokejové Slavie. Má zaplatit hráčům výplaty, termín ale už vypršel

Hokejová Slavia může zmizet z profesionálních soutěží. Pražský prvoligový klub dluží hráčům výplaty a měl od Českého svazu ledního hokeje lhůtu do pátku, aby je splatil. Slavia ale požádala o prodloužení lhůty. Přitom pokud by jí výkonný výbor svazu nevyhověl, mohl by to pro Slavii být konec v profesionálních soutěžích.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci HC Slavia Praha

Fanoušci HC Slavia Praha | Foto: Michal Káva

Majitel Slavie Vladimír Pitter v říjnu oznámil úsporná opatření, hokejisté následně odmítli odcestovat k utkání první ligy v Prostějově, a tak tam za Slavii hráli junioři, kteří utržili debakl 0:13. Mužstvo poté opustilo několik hráčů, kterým Slavia dluží ony říjnové výplaty - celkem přibližně tři čtvrtě milionu korun.

Vedení klubu ale chce po každém z hokejistů více než 2 miliony korun za poškození dobrého jména. Smírčí komise svazu Slavii oznámila, ať pokuty hráčům řeší soudně a do 28. dubna výplaty pošle.

„Včera jsem obdržel dopis adresovaný členům výkonného výboru, kde jsou objektivní důvody žádosti o prodloužení tohoto termínu," líčil ve čtvrtek Radiožurnálu generální sekretář svazu Martin Urban s tím, že se klub zavázal částku uhradit.

Slavia hledá peníze na zaplacení takové sumy, podle jejího majitele Vladimíra Pittera odůvodnila žádost o prodloužení lhůty organizačními postupy v klubu.

„Jelikož se jedná o prostředky navíc, musíme to řešit formou vkladů nebo půjček od akcionářů, to se řídí podle platného právního řádu. Musí to schválit valná hromada," řekl Radiožurnálu šéf klubu.

Výkonný výbor bude zasedat v úterý a rozhodne, jestli důvody Slavie uzná. Pokud podle něj nebudou relevantní, hrozí Slavii až vyloučení, či nezařazení do soutěže a tedy konec v profesionálním hokeji. Toho se ale v Edenu nebojí.

„Nechal bych to na výkonném výboru příští týden. Kdybych se za tu dobu, co jsem ve Slavii, bál, tak už tam nejsem," říká Vladimír Pitter.

vm Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme