Hokejová Sparta potvrdila návrat slovenského obránce Marka Ďalogy z čínského Kunlunu

Hokejová Sparta potvrdila příchod slovenského reprezentačního obránce Marka Ďalogy, který dosud hrál za čínský Kunlun Kontinentální ligu. Osmadvacetiletý účastník tří světových šampionátů v pražském klubu působil již v ročníku 2014/15, obnovenou premiéru ve Spartě by mohl absolvovat již ve středu proti Třinci.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Staronový obránce Sparty Marek Ďaloga

Staronový obránce Sparty Marek Ďaloga | Foto: HC Sparta Praha

Ruská média informovala, že se Ďaloga vrací do Sparty, již v sobotu; až dnes je vše definitivní. "Vracím se do prostředí, které znám, a mám z toho velkou radost. Moc se do Sparty těším," uvedl slovenský obránce na klubovém webu.

Martin Erat táhne Kometu a myslí na olympiádu. 'Je to obrovská motivace' přiznává

Číst článek

Ďaloga patřil ve Spartě ke klíčovým obráncům, včetně play off nasbíral v 58 zápasech 25 kanadských bodů. Před dvěma lety ale odešel do Kazaně, další sezonu strávil ve Slovanu Bratislava a naposledy hrál v Kunlunu. V čínském klubu se odchovanci Zvolena příliš nedařilo, ve 34 utkáních nasbíral jen tři body za gól a dvě asistence.

Třinečtí Oceláři počtvrté v řadě na domácím ledě prohráli, Brno přerušilo vítěznou sérii Vítkovic

Číst článek

"Ztratili jsme s Kunlunem šanci na postup do play off, takže jsem moc rád, že si prodloužím sezonu. Navíc se zároveň vracím do Sparty, odkud jsem do KHL odešel. Je to moc příjemný návrat," uvedl. Podle klubového webu bude dres Pražanů oblékat minimálně do konce sezony.

Ďalogův příchod by měl Spartě pomoct vylepšit zatím nepříliš povedenou sezonu, v níž bojuje o postup do play off. Aktuálně je sedmá a třikrát za sebou vyhrála. "Českou extraligu jsem samozřejmě i na dálku sledoval a vím, že tahle sezona se zatím tolik nedaří. Udělám všechno proto, abych týmu pomohl," řekl Ďaloga.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme