Hokejová Sparta přivedla gólmana z Finska. Sami Aittokallio chytal i NHL

Novou posilou hokejistů pražské Sparty je finský brankář Sami Aittokallio. Čtyřiadvacetiletý rodák z Tampere chytal naposledy finskou ligu za Kärpät Oulu, ale okusil i NHL ve dvou utkáních v dresu Colorada, které si ho vybralo jako 107. hráče na draftu 2010.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nový gólman Sparty Sami Aittokallio

Nový gólman Sparty Sami Aittokallio | Zdroj: HC Sparta Praha

„Má zkušenosti ze zámoří a chytal naposledy za jedno z nejlepších mužstev Evropy. Máme na něj vynikající reference," uvedl pro klubový web sportovní manažer Michal Broš, který právě v Oulu odehrál během aktivní kariéry tři sezony.

V uplynulé sezoně nastoupil Aittokallio za Kärpät k 16 duelům o ligové body, v nichž inkasoval v průměru 2,41 gólu na zápas při úspěšnosti zákroků 91,3 procenta, jedno utkání dochytal s čistým kontem. Čtyři starty přidal v Lize mistrů, kde chytal i proti Spartě v obou utkáních prvního kola play off.

Aittokallio by mohl po odchodu Tomáše Pöpperleho zastávat úlohu týmové jedničky. Připraven krýt mu záda nejspíš bude o rok mladší David Honzík, který přišel v tomto týdnu s obráncem Tomášem Dvořákem z Karlových Varů.

Již začátkem května oznámila Sparta příchod útočníků Roberta Říčky ze Zlína a Nora Aleksandera Reichenberga ze Storhamaru. Pražský celek při obhajobě loňského stříbra vypadl letos ve čtvrtfinále play off s pozdějším mistrem Kometou Brno. "Nadále pracujeme na posílení týmu a jsme v jednání s dalšími hráči," uvedl Broš.

https://www.youtube.com/watch?v=8_cplPinzrY

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme