Hokejové mistrovství světa hráčů do 20 let končí předčasně, turnaj se nedohraje kvůli koronaviru

Mistrovství světa v hokeji hráčů do 20 let v Kanadě je u konce. Turnaj končí předčasně kvůli množícím se případům nákazy koronavirem. Poté, co do karantény museli hokejisté České republiky, Ruska a USA se pořadatelé rozhodli 46. světový šampionát zrušit. Jako první informaci přinesla kanadská televizní stanice TSN a následně rozhodnutí potvrdila i Mezinárodní hokejová federace (IIHF).

Tento článek je více než rok starý.

Edmonton (Aktualizováno: 22:33 29. 12. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Po hladkém začátku šampionátu musel v posledních dvou dnech zakročit direktoriát turnaje kvůli výskytu koronavirové nákazy ve třech týmech.

Jako první se pozitivní testy objevily v kádru Američanů, kteří kvůli tomu neodehráli duel se Švýcary.

Ve středu kvůli jednomu případu v českém výběru nemohli svěřenci trenéra Karla Mlejnka nastoupit proti Finsku a nedlouho poté byl zrušen i zápas Slovensko - Rusko kvůli nákaze v kádru sborné.

Doporučení lékařů

Vedení IIHF zrušilo turnaj na základě doporučení lékařské komise federace z důvodu, aby byly zajištěny zdraví a bezpečnost všech účastníků MS.

„Na začátku turnaje jsme plně důvěřovali všem covidovým protokolům, které jsme s ohledem na šířící se variantu omicron upravili tak, abych se pokusili zabránit šíření nemoci. Udělali jsme maximum, aby se mistrovství mohlo uskutečnit. Bohužel to nestačilo,“ uvedl prezident IIHF Luc Tardif.

Dodal, že nyní bude úkolem mezinárodní federace zajistit bezpečný návrat hráčů a realizačních týmů domů.

Již před začátkem turnaje představitelé IIHF rozhodli, že z elitní skupiny nikdo nesestoupí a za rok se bude hrát poprvé v historii s jedenácti týmy. Postup mezi elitu si zajistili Bělorusové.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme