Hokejové Vítkovice vyrukují na soupeře v červeném. Dresy připomínají poslední mistrovský titul

Trenér vítkovických hokejistů Jakub Petr přirovnává svou misi u týmu k maratonu. Nehodlá sprintovat, jeho cíl leží kousek dál a je třeba rozložit síly. Po loňské výborné defenzivě chce letos přidat také více nastřílených gólů.

Tento článek je více než rok starý.

Ostrava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kromě tradičního modrého úboru oblečou hokejisté Vítkovic v příští sezoně červené dresy.

Kromě tradičního modrého úboru oblečou hokejisté Vítkovic v příští sezoně červené dresy. | Foto: HC Vítkovice, Petr Kotala

V domácích zápasech se navíc příznivci Vítkovic mohou těšit na červené dresy, které budou nově k dispozici k tradiční modré. „V extralize je hodně týmů, které vyznávají stejnou barevnou kombinaci jako my. Právě proti takovým bychom chtěli červený dres používat,“ prozradil Radiožurnálu trenér a generální manažer v jedné osobě Jakub Petr.

Přehrát

00:00 / 00:00

Trenér Vítkovic Jakub Petr by v následující sezoně chtěl od svých svěřenců větší produktivitu

Že by tradičně pověrčiví hokejisté tuto sadu po první prohře zahodili, se podle Petra stát nemůže. Sám o červenou variantu hodně stál. „Když se nám v nich náhodou zápas nepovede, neznamená to, že je nebudeme používat. Nejedná se o alternativní sadu, je rovnocenná klasické modré,“ řekl Petr.

Vítkovice pro své příznivce nachystaly také novinku v podobě fanzóny před stadionem. Prostor pro fanoušky bývá tradiční při světových šampionátech, ale v extralize bude ostravský celek průkopníkem. Brány nového prostoru se budou otevírat devadesát minut před začátkem utkání. „Fanoušky čeká občerstvení, hudební produkce nebo soutěže. Věříme, že se bude jednat o příjemné zpestření předzápasového času,“ povídal výkonný ředitel klubu Petr Handl.

Mimo utkání tak bude o diváky postaráno. Teď ještě zbývá, aby Petrovi svěřenci udělali v pomyslném maratonu pořádných pár kroků vpřed a dávali více gólů. „Věci, o kterých jsme po sezoně mluvili, byly na ledě vidět. Mužstvo je zdravé, což je pro nás po minulém ročníku nejstěžejnější věc,“ těšilo Jakuba Petra.

Červená sada dresů ostatně evokuje období, kdy Vítkovice získaly druhý a zatím poslední mistrovský titul v roce 1981. Od jejich úspěchu tak uplynulo už 36 let a na další slávu v Ostravě čekají. „Brno také čekalo na titul dlouhou dobu. Pro každého v kabině je to výzva. Chceme být u toho, až se nám zase povede vyhrát,“ dodal Petr. První zápas v nové sadě by měly Vítkovice odehrát 6. října proti Plzni.

David Procházka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme