Hokejový mistr světa Blaťák ukončil kariéru kvůli potížím se zády

Hokejový obránce Miroslav Blaťák, jenž má kompletní sadu medailí z mistrovství světa, ukončil ve 34 letech kariéru kvůli potížím se zády. Jeho angažmá v rodném Zlíně, kam se vrátil po desetiletém působení v zahraničí, tak trvalo jen jedinou sezonu, přestože loni uzavřel dvouletý kontrakt.

Tento článek je více než rok starý.

Zlín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejový obránce Miroslav Blaťák

Hokejový obránce Miroslav Blaťák | Zdroj: Profimedia

Mistra světa z roku 2010 omezovaly problémy se zády delší dobu a stály také za předčasným koncem jeho posledního angažmá v Kontinentální lize v Čerepovci. Ačkoli se před sezonou cítil v pořádku, během ročníku se potíže vrátily a promítly se i do jeho výkonů na ledě. Některé zápasy musel vynechat.

„Nemohl jsem hrát tak, jak bych očekával. Nebylo by fér ani vůči týmu, kdybych pokračoval dál,“ uvedl Blaťák na dnešním setkání s novináři.

Dal i na radu uznávaného profesora Pavla Koláře, s nímž se snažil problém s vyhřezlou ploténkou vyřešit. Ten ale možnost nápravy operační cestou zamítl. „Říkal, že pokud mohu chodit, operaci nedoporučuje. V mém věku by tam bylo riziko,“ vysvětlil Blaťák, jenž má nyní zapovězený sport i na rekreační úrovni.

Smlouvu se Zlínem k 30. dubnu ukončil. Zatím netuší, zda u hokeje zůstane. „Chtěl bych si teď trochu odpočinout. Věnoval jsem se hokeji celý život. Dokážu si nějakou formu spolupráce se Zlínem představit. Možná i trenéřinu, ale to spíše u mládeže,“ nastínil.

Odchovanec zlínského hokeje zamířil na první zahraniční štaci v roce 2006 do švédské Mory, po roce odešel do Ruska, kde byl až do roku 2013 oporou Ufy. Následovaly dvě sezony v Omsku a angažmá v Čerepovci, které ale trvalo pouze do listopadu. S Ufou získal ruský titul (2008), v roce 2011 pak zvedl nad hlavu i Gagarinův pohár pro vítěze KHL.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme