Hokejový národní tým porazil v Euro Hockey Challenge Francii, zápas ale musel otáčet

Čeští hokejisté sice po prvním třetině prohrávali s Francií v přípravě na mistrovství světa v rámci Euro Hockey Challenge už 0:2, ale po povedené druhé a třetí třetině slaví národní tým vítězství 5:2.

Tento článek je více než rok starý.

Amiens / Francie (Aktualizováno: 22:30 13. 4. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vojtěch Mozík  (úplně vpravo) slaví, ke gólu přidal i asistenci

Česká hokejová reprezentace (ilustrační fotografie) | Foto: Maxim Šemetov | Zdroj: Reuters

Češi do utkání rozhodně nevstoupili nejlépe. V osmé minutě se při přesilové hře prosadil Teddy Da Costa a v polovině první části dostal domácí do dvoubrankového vedení Guillauam Laclerc, který nehlídaný českou obranou doklepl do brány nahození od modré čáry.

Čeští hokejisté se ale ve druhé třetině nadechli k velkému obratu a zcela otočili vývoj duelu. Nejdříve tečoval puk do Hardyho branky Matěj Stránský.

26 sekund po něm vyrovnal z pravého kruhu přesnou střelou David Kaše. Český tým poslal poprvé v zápase do vedení David Tomášek. Ten do brány doklepl vyražený kotouč.

Minutu a 50 vteřin po začátku třetí části se Češi prosadili znovu a to konkrétně dorážkou David Šťastný. Už na 5:2 zvyšoval necelé dvě minuty po něm Andrej Nestrašil.

„Nemyslím si, že by vysloveně Francouzi měli víc ze hry. Ty šance, který měli, tak z nich dali gól, ale my bychom je, si myslím, měli přehrávat. Nebyl to úplně ideální start. Zaplať pánbůh za tu druhou třetinu, že jsme se zvedli a dokázali to otočit,“ říkal po zápase pro Radiožurnál jeden ze střelců Andrej Nestrašil.

České hokejisty čeká ještě před květnovým mistrovstvím světa v Dánsku dalších sedm zápasů. Ten další s Francií je na programu už v sobotu od 20:45 v Cergy.

bor, fk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme