Šimek po podpisu smlouvy v NHL: Asi až si sednu na rybách a začnu nad tím přemýšlet, tak mi to docvakne

Obránce libereckých Bílých Tygrů Radim Šimek se loučí s českou extraligou. Reprezentační bek uzavřel roční smlouvu s klubem NHL – San Jose Sharks. Nabídku Žraloků upřednostnil například před zájmem newyorských Rangers.

Tento článek je více než rok starý.

San Jose Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejový obránce Radim Šimek

Hokejový obránce Radim Šimek | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

Už před mistrovstvím světa rodák z Benátek nad Jizerou věděl o své budoucnosti. Až po návratu ze šampionátu ale podepsal smlouvu. A vysvětlil, proč si mezi dalšími zájemci vybral právě San Jose.

„Ozval se mi jak generální manažer, tak asistent, hlavní evropský skaut, prostě úplně všichni. Kdežto když psali emaily do New Yorku, tak jim třeba týden neodepsali. V San Jose na všechno reagovali rychle, tak jsem si řekl, že mají asi největší zájem, tam bych chtěl jít,“ popisuje pro Radiožurnál obránce Radim Šimek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Liberecký hokejista Radim Šimek bude v létě bojovat o start v NHL.

Těší ho navíc skutečnost, že dres Žraloků obléká Tomáš Hertl. Líbí se mu navíc oblast Kalifornie a teplé podnebí. Zatím si prý ovšem neuvědomuje, co si vlastně novým kontraktem splnil. 

„Musím říct, že když jsem podepisoval tu smlouvu, tak to zatím ke mně nějak nedošlo. Asi až si sednu na rybách a začnu nad tím trochu přemýšlet, tak mi to docvakne, že to je asi to nejvíc, co může hokejista ve své kariéře podepsat.“

Jenže uzavřený kontrakt sám osobě ještě nezaručuje jistý start v NHL. Takový příslib tvořivý bek při podpisu smlouvy nedostal. „Asi každý tým vám řekne, že chce, abyste tam hrál. Samozřejmě vám neřeknou, že půjdete na farmu, to by tam asi moc lidí nešlo,“ uvědomuje si hráč, který loni s Libercem vybojoval mistrovský titul a letos dotáhl Bílé Tygry ke stříbrným medailím.

To vše je minulostí, stejně jako dosavadní reprezentační starty. O svých kvalitách musí přesvědčit za oceánem. Stojí znovu na startovní čáře.  „Je to velká výzva. Vůbec nevím, co od toho čekat. Když jsem dřív četl článek s Martinem Eratem, tak říkal, že si myslel, jak hrozně moc trénuje a pak zjistil, že netrénuje skoro vůbec. Tak třeba na tom budu podobně.“

Po mistrovství světa ale nejprve najde v nabitém kalendáři čas na dovolenou a až na konci června zamíří za novým angažmá.  „Teď nějaký čas strávím v Liberci kvůli přítelkyni, která chodí do práce, tak aby tu nebyla sama. Pak jdu na svatbu Michalovi Bulířovi za svědka a potom asi poletíme někam k moři,“ nastínil nejbližší program Radim Šimek.  

Pavel Petr, niš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme